Generația Z și tinerii Millennials...
Nu mai este mult până la Paște, una dintre cele mai așteptate sărbători de peste an, iar gospodinele deja se gândesc la ce să prepare, cum să prepare și cum să vopsească ouăle.
În ceea ce privește vopsirea ouălor de Paște există mai multe tehnici de vopsire, dar astăzi vă prezentăm metoda vopsitului cu orez.
Utilizarea orezului nu prespune o tehnică prea complicată, deci o poți face împreună cu cei mici și dincolo de faptul că îi implici și pe ei în pregătirea mesei de Paște, veți petrece timp de calitate împreună, vă veți distra, iar rezultatul final va fi dat de un coș de ouă cu un aspect uniform, dar texturat.
Așadar, pentru a vopsi ouăle cu orez ai nevoie de:
- recipiente de plastic cu capac, pentru fiecare dintre culorile pe care îți dorești să le ai la final,
- vopsea de ouă obișnuită, cât mai calitativă, cât mai pigmentată
- aproximativ 3-4 linguri de orez pentru fiecare dintre culorile pe care vrei să le obții.
1. Este important să degresezi cât mai bine ouăle înainte de a le vopsi, pentru că altfel, oricât de calitativă ar fi vopseaua, nu vei obține o culorare uniformă.
2. Pune ouăle la fiert în apă cu sare timp de 8 minute, pentru a fi mai închegate, apoi lasă-le să se răcească pentru a putea lucra cu ele. I
3. Adaugă 4 linguri de orez în fiecare dintre recipientele tale și câteva picături de vopsea.
4. Este important să nu adaugi foarte multă vopsea, astfel încât oul să absoarbă colorantul integral.
5. Adaugă oul în recipient, pune capacul și agita-l ușor. Asigură-te ca oul a fost întors pe toate părțile.
6. Odată vopsit, scoate-l din recipient, pune-l la uscat și repetă procesul și cu celelalte ouă și recipiente.
7. Dacă vrei ca ouăle să fie lucioase, le poți unge cu ulei sau grasime animală, însă doar dupa ce s-au uscat în întregime, potrivit cumsa.ro.
Anca Hâncu, medic nutriționist, a vorbit în exclusivitate pentru DC MEDICAL, despre ce, cum și cât mâncăm la masa de Paște.
"Se spunea: Mănâncă un ou pe zi! Apoi s-a spus un ou pe săptămână, apoi un ou la trei zile, că are colesterol...", a spus Val Vâlcu.
"Cam două, trei ouă pe săptămână e recomandarea tradițională. Dar pot fi chiar și patru. Ideea este să nu fie hipercolesterolemie, să nu existe alte riscuri asociate.
Dar acum, de Paști, unu - două ouă în duminica de Paști și mai merge, hai să zicem, încă un ou și lunea și cam atât, pentru că apoi va fi deja prea mult. Sigur, cu ouăle ne jucăm, decorăm, dar nu mâncăm prea mult din ele", a declarat Anca Hâncu, pentru DC MEDICAL.
"Deci un carton ar fi suficient pentru o familie de trei persoane", a completat Val Vâlcu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...