Cum vom limita șansele virusului de a genera noi tulpini. Dr Emilian Popovici explică

Medicul epidemiolog Emilian Popovici spune că ar fi bine nu doar să ne adaptăm la ce ”ne propune virusul”, ci chiar să ”i-o luăm înainte”.

Medicul Emilian Popovici a declarat, într-o intervenție la digi 24, că nu trebuie să ne mirăm că este mai mare numărul de infecții COVID.

”Dacă transmisibilitatea unei variante este mai crescută ca să menții numărul de infecții la același nivel pe care l-ai avut trebuie să crești nivelul de măsuri. Trebuie să fim parte la această dinamică și să reușim dacă putem, nu numai să ne adaptăm la ce ne propune virusul, ci să o luăm chiar înainte, adică să nu așteptăm neapărat să ne confruntăm cu niște indicatori foarte mari pentru a lua niște măsuri, ci să luăm măsurile din timp.

Dacă urmăm cele două măsuri recomandate pentru toate țările, respectiv vaccinarea în timp de maxim un an a majorității populației, iar în paralel vom reuși să ținem numărul de infecții la minim posibil, atunci vom limita șansele virusului de a genera noi variante”, consideră epidemiologul Emilian Popovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel