Cum trebuie gătit BROCCOLI. Ai greșit ENORM: E iac pentru că nu-i omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Cum trebuie gatit broccoli - Foto: Pexels @Cats Coming / Youtube George Buhnici
Chef Florin Dumitrescu a făcut dezvăluiri despre broccoli și despre modul greșit în care-l gătim. De ce nu ne place, de fapt. Rețeta simplă și spectaculoasă.

Mâncăm haotic, fără să ne raportăm corect la mâncare, mâncăm mult fast-food, am uitat de fructe și legume, dar pe termen lung, toate aceste dezechilibre aduc probleme serioase de sănătate. 

Invitat în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube, chef Florin Dumitrescu a spus că "e o capcană în care picăm. Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.

Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor".

Pâinea, cauza constipației și inflamației. Florin Dumitrescu rupe tăcerea: Vrei să te fac să NU mai mănânci pâine NICIODATĂ?

Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli. Cum trebuie gătit, de fapt: Trebuie să omori VIERMELE! I-am convins pe mulți să mănânce broccoli după asta

 

"De exemplu... broccoli! Iak! Brocoli yak... pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!

Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești brocoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Brocoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.

Nu e gazos... și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.

De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu.

După ce îl lași în apă cu oțet sau apă cu sare ca să-i omori viermele, cruciferele. Conopida și broccoli au un vierme de culoarea legumei pe care viermele o mănâncă. Și-l omori doar ținând leguma respectivă în apă cu sare sau apă cu oțet sau apă cu sare și oțet. La un moment dat virmele plutește și tu poți să scoți leguma.

Tai broccoli buchețele și-l pui la sotat în unt cu usturoi, sare și piper. Fără apă!

Înnăbuși cu capac și broccoli trebuie să fie verde la culoare, nu galben. Broccoli când și-a pierdut culoarea nu e bun.

Bunica sau mama sau mătușa, când au văzut prima dată broccoli congelat, l-a luat și l-a făcut ca pe cartofi. Asta e problema. E vorba de educație culinară pe diferite ingrediente", a mai spus chef Florin Dumitrescu. 

Chef Dumitrescu, despre BOLILE pe care le-a descoperit: Sunt pilaf. Excesele se plătesc, e BOALA porcului

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel