Cum supraviețuiești Crăciunului în familie, sfaturile unui psihiatru

Ca să detensionezi situația, soacra băgăreață poți să o delegi să aibă grijă de nepot. Va fi foarte ocupată!
Te temi de Sărbătorile în familie, pentru că ceea ce ar trebui să fie o reuniune fericită pare să se transforme întotdeauna într-un munte înfiorător de tensiune? Noi de asemenea. Iată ce ne sfătuiește un psihiatru să facem ca să atenuăm și să disperăm această tensiune, de Crăciun.

Sărbătorile înseamnă să te apropii de cei dragi și de familie - o combinație potențial explozivă în multe cazuri. Psihiatrul Dr. Gail Saltz, colaborator al today.com, a oferit câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă bucurați de festivități, chiar și în compania membrilor familiei care nu se înțeleg.

Nu e cazul să „spălați toate rufele” de Crăciun

O concepție greșită, dar des întâlnită, este că sezonul Sărbătorilor este momentul potrivit să rezolvăm și să punem punct tuturor conflictelor. Un părinte poate simți că este momentul oportun să le dea sfaturi copiilor; o soră poate simți că este momentul să spună fraților săi ce crede cu adevărat. La fel putem simți nevoia să exprimăm gânduri care ne-au măcinat tot anul despre alte rude sau prieteni.

Dar rezolvarea conflictelor profunde necesită timp, iar masa de Sărbători nu este un loc minunat pentru a începe remedierea problemelor. Aveți nevoie de timp pentru a discuta aspecte precum rivalitatea fraților, separarea de părinți, luarea unor decizii diferite de familia dvs., dorințele dvs. de a fi acceptați de familie și teama de umilință și de eșec, arată psihiatrul Gail Saltz.

Este foarte dificil să ieșiți din vechiul dvs. rol în familie și să vă poziționați într-unul nou. Când sunteți cu familia, vă va fi greu să fiți așa cum vă doriți, iar dinamica familiale vă va supăra.

Așteptările nerealiste reprezintă o altă sursă de nemulțumire de Crăciun. Convingerea că familiile „normale" au o vacanță intimă, plină de iubire și distracție te determină să încerci să ai totul după acest tipar nerealist - și să te simți foarte dezamăgit și supărat când nu iese exact cum ți-ai dorit.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a menține pacea în acest vacanța de iarnă:

1. Creați o structură

Prea mult timp petrecut cu întreaga familie duce la plictiseală, iritare și abilitatea de vă enerva unii pe alții cu lucruri mici. Interesant este că lucrurile mici pornesc de obicei o ceartă. Dacă lăsați planurile și vă decideți în ultimul moment (Ce spectacol ar trebui să ne vizionăm? Ce băuturi trebuie să avem la masă? Ce fac copiii înainte de masă?), atunci apar aceste dezacorduri care duc la certuri.

Dacă vă planificați timpul (Mai întâi vom lua o gustare, apoi facem o plimbare în parc unde ne putem juca cu copiii, apoi jocăm rummy sau scrabble și apoi lăum masa ...), vor fi mai puține riscuri să apară probleme. De asemenea, este important să stăm împreună cu oamenii care se înțeleg și să-i ținem pe cei conflictuali sau în conflict departe unii de celilalți.

2. Limitați alcoolul

Alcoolul vă face necontrolabili și, dacă e vorba de mult alcool, există și o mare probabilitate ca o mică supărare să se transforme într-o ceartă sau scandal.

3. Anticipați problemele înainte să apară

De cele mai multe ori într-o familie există o oaie neagră. Încercați să îi împiedicați să se manifeste prin discutarea situației cu alți membri ai familiei. Dacă știi că unchiul x își va critica nepoatele, atunci vorbeșiți cu alții care pot să sară în apărarea lor pentru a detensiona și a ușura situația, și pentru a sprijini nepoatele, astfel încât situația să nu escaladeze.

4. Evitați subiectele problematice

Acesta este momentul rar când abordarea subiectelor ușoare e perfectă! Nu ne aventurăm în cele grele, care au potențial de a declanșa o ceartă, avem timp tot anul s-o facem! Sărbătorile sunt un moment care ar trebui să fie bucuros pentru toată lumeas.

5. Mai puțin e mai bun

Prea mult timp petrecut împreună va duce la argumente și tensiune. Este mai bine să lași pe toată lumea să vrea să mai vină și anul viitor. Așa că, cu cât e mai scurt cu atât e mai bine. Nu o lăsa pe mătușa să rămână „în vizită" timp de două săptămâni. Un weekend ajunge!

Dr. Gail Saltz este psihiatru la Spitalul Presbyterian din New York și contribuie periodic la emisiunile Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel