Cum slăbești purtând o VESTĂ specială

Vesta care te poate ajuta să slăbești
Oamenii de știință au găsit o nouă metodă prin care slăbești, reducând volumul de grăsime din organism, nu și masa musculară. Instrumentul folosit este o vestă specială!

Poți să slăbești dacă porți o vestă specială. Oamenii de știință de la Universitatea din Göteborg, Suedia, au găsit o nouă metodă de reducere a greutății corpului uman și a grăsimii cu ajutorul vestelor grele

Cercetătorii au emis ipoteza că vestele care au o greutate mare ar duce la o scădere compensatorie a greutății corporale. La studiul clinic (link direct) au luat parte 69 de persoane cu un indice de masă corporală (IMC) de 30-35, cea mai mică categorie de obezitate. Instrucțiunile au fost ca aceștia să poarte o vestă grea, timp de opt ore pe zi, trei săptămâni dar în rest să trăiască la fel cum o făceau înainte.

O vestă grea purtată zilnic

Toți participanții la studiu au purtat veste grele, dar, prin tragerea la sorți, au fost repartizați în două grupuri. Grupul de control a purtat doar veste cu o greutate de 1 kg, în timp ce grupul „de tratament” a purtat veste care cântăreau aproximativ 11 kg. Când au trecut cele trei săptămâni, subiecții din grupul care a purtat veste mai grele au pierdut 1,6 kg în greutate, în timp ce cei care purtau veste ușoare au pierdut 0,3 kg.

„Credem că este foarte interesant faptul că tratamentul cu veste mai grele a redus masa de grăsime în timp ce masa musculară a rămas intactă”, spune profesorul Claes Ohlsson de la Academia Sahlgrenska, Universitatea din Göteborg.

„Efectul asupra masei de grăsime pe care l-am văzut, din acest scurt experiment, a depășit ceea ce se observă de obicei după diferite forme de antrenament fizic. Dar nu am reușit să stabilim dacă reducerea a fost în grăsimea subcutanată (dea chiar de sub piele n.r.) sau din grăsimea periculoasa viscerală (grăsimea din burtă, n.r.) din cavitatea abdominală, care este cel mai puternic asociată cu bolile cardiovasculare și diabetul”, spune profesorul John-Olov Jansson de la Academia Sahlgrenska, Universitatea din Göteborg.

Statul jos păcălește cântarul interior

În studiile anterioare pe animale, publicate în 2018, oamenii de știință au arătat că există un sistem de echilibru energetic care încearcă să mențină greutatea corporală constantă: „gravitostatul”, așa cum l-au numi. La șoareci, această reglementare are loc parțial prin influențarea apetitului. Pentru a funcționa, sistemul trebuie să conțină un fel de mașină de cântărire personală. Noul studiu clinic al cercetătorilor arată că și la om par să existe astfel de „cântare” încorporate.

Dacă oamenii stau prea mult pe scaun, acest cântar interior nu măsoară corect greutate, iar asta poate explica de ce statul jos este asociat atât de clar cu obezitatea și starea proastă de sănătate. Vestele grele păcălesc acest cântar făcându-l să creadă că suntem mai grei decât suntem în realitate, asta ducând la pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel