La vârsta a doua, prevenția...
Dan Vodnar, profesor de Gastromonie Moleculară la USAMV Cluj, explică, într-o postare de pe pagina proiectului său Știință cu sare și piper, cum ia naștere crusta aurie și crocantă de pe suprafața unui aliment.
”Suprafața crocantă a unui produs alimentar rezultă din contactul acelui preparat cu grăsimea fierbinte și apa care se evaporă de pe suprafața acestuia?Pentru a obține o crustă aurie, crocantă și apetisantă trebuie să evităm gătirea mai multor straturi de preparat în tigaie (aglomerarea), deoarece temperatura va scădea drastic ducând la condensarea apei și la înmuierea preparatului. Pentru a menține suprafața crocantă a preparatului trebuie să evităm acoperirea acestora cât încă sunt fierbinți, lăsându-le să se răcească într-un singur strat. De asemenea, ca preparatele să fie atât crocante, cât și savuroase, trebuie să ținem cont de cantitatea și de tipurile de grăsime utilizate în procesul de gătire”, explică acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...