Cum se iau concediile medicale pentru COVID-19. Horațiu Moldovan, explicații

Documente
Secretar de stat din Ministerul Sănătății, dr Horațiu Moldovan a explicat cum se iau corect concediile medicale pentru COVID-19. 

Dr Horațiu Moldovan, Secretar de stat din Ministerul Sănătății, a explicat că pentru pacienții care sunt internați în spitale, lucrurile sunt simple: ei „beneficiază de concediu medical la ieșirea din spitale, eliberat de unitatea medicală respectivă, de medicul curant și semnat de șeful de secție”.

Pentru cei care sunt în carantină la domiciliu, situația e un pic mai complicată. 

„În situația în care pacienții nu sunt internați în spital, dar sunt carantinați sau izolați trebuie informat medicul de familie, trebuie informată Direcția de Sănătate Publică care v-a elibera un aviz în baza căruia medicul de familie dă concediul medical. Lucrurile sunt destul de clare în acest sens. E adevărat că DSP sunt în acest moment suprasolicitate, pentru că fenomenul epidemic este în avalanșă și problemele cu care se confruntă fiecare DSP sunt foarte mari și este posibil să existe punctual întârzieri sau probleme de contact. Însă toate direcțiile de sănătate publică au în vedere să elibereze avize pe baza cărora medicii de familie dau certificate medicale”, a spus dr Horațiu Moldovan la Digi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel