Cum se face aprovizionarea centrelor de vaccinare anti-COVID. Noi PRECIZĂRI
01 ian 2021, 13:42

Vaccinare
Fiecare spital unde a fost amenajat un centru de vaccinare anti-COVID își stabilește necesarul de vaccinuri pentru trei zile.

Fiecare unitate medicală în interiorul căruia se află organizat un centru de vaccinare își stabilește necesarul de vaccinuri pentru trei zile, în baza programărilor efectuate, se arată într-o informare oficială.

”DSP-urile centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare la care sunt arondate. Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/ programărilor primite și le distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

Fiecare centru de vaccinare are câte un coordonator care are în atribuții asigurarea bunei funcționări a centrului, respectarea procedurilor în vigoare, inclusiv managementul fluxului de programări și de alimentare cu vaccinuri, conform necesarului. Precizăm că, din punctul de vedere al CNCAV, o eventuală amânare, fără motive medicale, a persoanelor care s-au programat, deci care și-au exprimat clar intenția de vaccinare și au făcut
un efort considerabil în acest sens, reprezintă o abordare care necesită remediere imediată, potrivit atribuțiilor și responsabilităților fiecărei instituții implicate. Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului”, se mai precizează în respctiva informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?