Cum să trăiești mult și fericit: ce au în comun persoanele cele mai longevive

Postul afectează bolile bătrâneții
Cercetătorii au studiat ce au în comun persoanele care trăiesc foarte mult și care este secretul lor. Concluzia lor este una surprinzătoare.

Pentru a afla despre secretul vieții îndelungate, experții au identificat zone din lume în care oamenii trăiesc cel mai mult. Aceste locuri includ Italia, Okinawa, Japonia, Loma, California, Linda și Sardina.

Aceste zone au fost etichetate ca zone albastre și apoi experții au descoperit ce consumă și ce au în comun oamenii care locuiesc în aceste zone.

S-a constatat că oamenii din zonele albastre erau activi pe tot parcursul zilei, au legături semnificative în comunitatea lor și au sentimentul de utilitate, sau scop în viață.

Dar dietele lor s-au dovedit a avea, de asemenea, câteva lucruri în comun. Iată câteva dintre recomandările din dieta persoanelor din zona albastră care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți și sănătatea.

Consumați fasole

Consumul de cel puțin o jumătate de cană de fasole în fiecare zi este minunat pentru sănătatea dumneavoastră generală. Partea bună este că acestea sunt, de asemenea, o sursă ieftină de proteine ​​pe bază de plante și sunt pline de fibre, ceea ce ajută să vă mențineți greutatea sub control, scade riscul de apariție a diferitelor boli și îmbunătățește sănătatea intestinelor.

Includeți legume crucifere

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conopida și varza, conțin compuși naturali care sunt buni pentru inimă și pot chiar ajuta la îndepărtarea unor tipuri de cancer.

Luați gustări compuse din nuci

Consumați în jur de 60 de grame de nuci în fiecare zi, adică aproximativ două mâini de nuci. Puteți include fistic, nuci și migdale împreună cu câteva semințe pentru a obține o varietate de beneficii pentru sănătate. Arahidele pot fi, de asemenea, incluse.

Beți mai multă apă

Oamenii care trăiesc în zona albastră beau cafea și ceai, dar cea mai mare parte a hidratării lor provine din apă. Băuturile precum băuturile răcoritoare sunt sursa numărul unu de zahăr adăugat pentru majoritatea adulților. Majoritatea băuturilor zaharoase sunt lipsite de orice fel de nutrienți.

Consumați mai puțin zahăr

Persoanele care trăiesc în zone albastre sunt foarte precaute în ceea ce privește aportul de zahăr. Încearcă să reducă la minimum aportul de zahăr adăugat. Astfel, în loc să aibă alimente și băuturi zaharoase pe tot parcursul zilei, ele tind să consume zahăr în mod intenționat doar în ocazii speciale.

Consumați mai puțină carne

Consumul mai multor alimente din plante este una dintre elementele cheie pentru o viață sănătoasă și îndelungată. Puteți include carne în almentație, dar nu ar trebui să o consumați des. Aveți legume verzi, tofu și soia ca sursă de proteine.

Fiți recunoscător și luați masa împreună cu familia

În fiecare zi, încercați să aveți un moment în care să vă arătați recunoștința înainte de a lua masa. Savurarea meselor alături de cei dragi vă face să vă simțiți mai fericit în timp ce consumați alimente, ceea ce are și un impact asupra sănătății.

Țineți cont de sfaturile de la bunici

Cele mai bune sfaturi despre orice subiect pot fi oferite doar de o persoană care cunoaște subiectul și l-a experimentat. Astfel, cel mai bine este să te așezi cu bunicii și să primești câteva sfaturi și să înveți de la ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel