Cum să slăbești dormind. Obiceiuri de somn care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Somn     FOTO pexels
Somnul este extrem de important pentru sănătatea noastră generală, ba chiar s-a stabilit o legătură între lipsa somnului și creșterea în greutate. Iată câteva recomandări pentru un somn odihnitor, care poate ține la distanță kilogramele în plus.

Oamenii și-au dorit dintotdeauna să slăbească, în special femeile. Au existat teorii, dezbateri, idei despre ce ar trebui să mănânci, ce exerciții să faci pentru a scăpa de kilogramele nedorite. Puțin s-a discutat, însă, despre somn și cum te poate ajuta să pierzi în greutate.

Iată câteva modificări ale sitului de viață care te vor ajuta să slăbești, dormind.

Limitează cofeina

Cofeina poate rămâne în organism timp de 6 până la 9 ore după consum. Acest lucru poate face dificilă adormirea persoanelor sensibile la cofeină. Chiar dacă nu pare să te împiedice să adormi, rămășițele unor stimulente în sistem pot reduce nivelul de somn profund.

Limitează consumul de alcool seara

Deoarece alcoolul este un sedativ, ai crede că poate ajuta să adormi mai repede. Cu toate acestea, deoarece cel mai probabil vei cădea rapid într-un somn profund, acesta poate perturba ciclurile de somn, cauzând un dezechilibru și scăzând calitatea generală a somnului. Ca rezultat, este mai probabil să dormi mai puține ore și să ai mai multe întreruperi ale somnului.

Respectă orele mesei cu strictețe

Chiar dacă mănânci mai multe alimente în timpul zilei, postul de noapte, adică servirea ultimei mese din zi mai devreme, te poate ajuta să slăbești mai mult. Mâncarea târziu în noapte poate perturba somnul, cel mai probabil prin inhibarea eliberării naturale a melatoninei, care joacă un rol important în reglarea ciclului natural somn-veghe.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Dieta afectează sistemul hormonal. Ce ar trebui să mănânci pentru echilibrul hormonal

Stai departe de gadgeturi

Poate că nu înțelegi raționamentul, dar radiațiile emise de ecranele telefoanelor mobile și alte dispozitive electronice sunt dăunătoare sănătății. Acestea au un impact negativ asupra igienei somnului și te împiedică să te odihnești suficient. Oprește telefonul și alte dispozitive electronice și încearcă să le evitați cu orice preț în timpul nopții.

În plus, consumul de mese mici, bogate în nutrienți, te poate ajuta să dormi mai bine și să te ajutați la pierderea în greutate. Aceste sfaturi îți vor face somnul mai lung și mai odihnitor.

 

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel