Cum să slăbești doar gândindu-te la asta. Descoperirea Harvard care te va surprinde

Cum sa slabesti - Foto: Freepik @federcap
Cum să slăbești doar gândindu-te la asta. Ceea ce s-a întâmplat a șocat lumea medicală.

Slăbirea doar prin gândire poate fi o metodă eficientă și realistă de pierdere în greutate. Pierderea în greutate presupune, în primul rând, schimbări concrete în alimentație și stilul de viață, precum o dietă sănătoasă și echilibrată și exerciții fizice regulate. Cu toate acestea, o mentalitate pozitivă și concentrarea pe obiectivele de pierdere în greutate pot fi un element de susținere în reușita eforturilor tale.

Un studiu al cercetătorilor de la Harvard arată cum poți să slăbești doar gândindu-te la asta.

În 2010, Ellen Langer, psiholog la Harvard, a avut o idee nebunească potrivit căreia exercițiile fizice și rezultatele în materie de sănătate ar putea fi influențate de mentalitatea ta. Pentru a o testa, ea a împărțit 84 de femei, cameriste de hotel, de la șapte hoteluri diferite, în două grupuri.

În cadrul unui studiu despre "sănătate și fericire la locul de muncă", grupul a primit informații despre beneficiile exercițiilor fizice și a fost informat că munca lor de menajere satisface recomandările CDC pentru un stil de viață activ, adică cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi.

Li s-a spus că exercițiile fizice nu trebuie să fie grele sau dureroase pentru a fi bune, ci că este vorba pur și simplu de a mișca mușchii și de a arde calorii. De asemenea, ei au aflat detalii specifice despre cheltuielile medii de calorii pentru diferite activități.

În urma studiului s-a descoperit că:

- Schimbarea lenjeriei de pat timp de 15 minute arde 40 de calorii

- Aspiratul timp de 15 minute arde 50 de calorii

- Curățarea băilor timp de 15 minute arde 60 de calorii

Toate participantele la studiu au completat un chestionar pre și post studiu cu privire la exercițiile fizice, consumul de substanțe și regimul alimentar auto-raportate. Apoi, cercetătorii le-au măsurat greutatea, procentul de grăsime corporală, indicele de masă corporală (IMC), raportul talie/șold și tensiunea arterială.

Ceea ce s-a întâmplat în continuare a șocat lumea psihologiei

Nu a existat nicio schimbare de comportament în niciunul dintre grupuri. Dar, la patru săptămâni după intervenție, femeile din grupul informat au perceput că făceau semnificativ mai multă mișcare decât înainte. Iar greutatea lor, procentul de indicele de masă corporală (IMC), raportul talie/șold și tensiunea arterială au scăzut.

De ce?

Studiile au arătat că sănătatea percepută este un predictor mai bun al mortalității decât sănătatea reală.

Alte studii au constatat că persoanele care fac un program de exerciții fizice despre care cred că a fost conceput pentru a îmbunătăți bunăstarea psihologică, prezintă creșteri mai mari ale stimei de sine decât persoanele care fac același program de exerciții fizice fără această informație - chiar dacă ambele grupuri au prezentat câștiguri similare în ceea ce privește condiția fizică.

Așadar, ce înseamnă acest lucru?

Ei bine, în primul rând, beneficiile programului de exerciții fizice se datorează, cel puțin într-o mică măsură, efectului placebo. Dar asta este în regulă; efectul placebo este foarte puternic și real. Este suficient de real (și acceptat pe scară largă) încât trebuie să fie luat în considerare în testele clinice pentru medicamente.

Dar înseamnă, de asemenea, că mentalitatea ta mediază legătura dintre exercițiile fizice și sănătate - că s-ar putea să nu culegi toate beneficiile mentale și fizice ale "exercițiilor fizice" pe care le faci în fiecare zi, dar că, cu puțin antrenament mental, îți poți reduce total IMC-ul, tensiunea arterială etc.

Iată cele mai bune 5 moduri de a te gândi că slăbești:

1. Începeți prin a lăsa jos telefonul

2. Gândește-te la postura ta

O postură bună este o muncă surprinzător de grea și adesea trecută cu vederea. Așa că, data viitoare când stai la birou sau aștepți la coadă, gândește-te la toți acei mici mușchi care îți mențin spatele drept.

3. Data viitoare când spălați vasele după o masă, gândiți-vă la greutatea farfuriilor, a oalelor și a tigăilor în mâinile dvs. Gândiți-vă la felul în care se simt acestea în pectorali și biceps în timp ce le spălați

4. Dacă te ghemuiești atunci când folosești o toaleta publică este ca și cum ai face un exercițiu de sport.

5. În timp ce vă plimbați câinele prin cartier sau la o cafenea din apropierea locului de muncă, gândiți-vă la modul în care vă mișcați

Atunci când mergeți în urcare, vă lucrați suplimentar fesele și vițeii. Dar și coborârea unei pante este o provocare. Pentru a vă amortiza genunchii de impactul dur și pentru a vă menține viteza sub control, trebuie să vă activați mușchii la fiecare pas.

4 lucruri pe care e important să le faci dacă vrei să slăbești

Deci, dacă vrei să slăbești rapid doar gândindu-te la asta, profită de orice activitate mică pe care o poți face acasă, la birou sau în timpul liber.

Dezvoltă o serie de afirmații pozitive pe care le poți repeta pentru a-ți menține motivația înalte. De exemplu, spuneți "Sunt capabil să fac alegeri sănătoase" sau "Mă simt mai bine cu fiecare pas pe care-l fac către obiectivele mele de slăbire".

Mai mult, în loc să te concentrezi pe ceea ce nu poți mânca sau pe ceea ce trebuie să eviți, concentrează-te pe alimentele sănătoase pe care le poți consuma. Gândește-te la beneficiile nutriționale ale acestor alimente.

Stresul poate contribui la creșterea în greutate, așa că învață tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditația sau yoga. Evită să folosești mâncarea ca o modalitate de a face față stresului.

Ține un jurnal în care să înregistrezi ceea ce mănânci și să monitorizezi activitatea fizică. Acest lucru te va ajuta să fii conștient de obiceiurile tale alimentare și de progresul tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel