Cum să separi albușurile de gălbenușuri cu un cățel de usturoi

Gălbenuș de ou
Separarea albușurilor de gălbenușuri este o practică obișnuită, dar dificilă în bucătărie. Nu de puține ori, gălbenușul se sparge și ajunge în albuș. Cum rezolvă situația un cățel de usturoi?

Potrivit unui clip viral pe Tik Tok, cea mai simplă tehnică de separare a albușului de gălbenuș este cea cu un cățel de usturoi. Pur și simplu îți freci degetele pe cățelul de usturoi, apoi separi foarte ușor gălbenușul - aproape magic - de restul oului.

De când a fost publicat, videoclipul a strâns peste 1,7 milioane de „aprecieri” și 17.000 de comentarii de la utilizatori care au fost impresionați de tehnică.

„Nu știu cum, dar funcționează”, a fost sentimentul general al utilizatorilor de TikTok.

@callumgray0

##stitch with @callumgray0 ##fyp

♬ original sound - Callum Gray

 

Date interesante despre usturoi

 

Usturoiul este alegerea perfectă pentru a adăuga aromă unei rețete de mâncare, dar el aduce și o listă lungă de beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante puternice. Usturoiul conține un compus numit alicină, care s-a dovedit că ajută la scăderea nivelului de colesterol, previne coagularea sângelui și are proprietăți anti-cancer și efecte anti-microbiene, arată experții de la Asociația Americană a Medicilor de Familie. 

Usturoiul are puține calorii, dar este bogat în substanțe nutritive, conținând mangan, vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre. Este un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Spre exemplu, un studiu a constatat că o doză zilnică de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, reducând în același timp durata medie a simptomelor de răceală cu 70%, arată nutriționistul David Wolfe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel