Cum să scapi de muște fără să folosești insecticid. Folosește câteva soluții naturale pe care le ai la îndemână

cum sa scapi de muste fara sa folosesti insecticid - FOTO: Freepik@wirestock
Cum să scapi de muște fără să folosești insecticid. Iată câteva soluții naturale pe care le ai la îndemână.

Cum să scapi de muște fără să folosești insecticid. Folosiți aceste sfaturi pentru a vă scăpa casa de muște de casă și pentru a le împiedica să se întoarcă.

Muștele sunt un tip de muscă din ordinul insectelor Diptera, care au toate un set de aripi. Ele sunt cunoscute și sub numele de muște ”deranjante”.

Muștele se găsesc aproape peste tot unde trăiesc oamenii. Își depun ouăle pe fecale de animale, gunoi și în materiale organice în putrefacție. O infestare cu muște de casă poate să nu fie o preocupare majoră, dar poate răspândi și boli. Există multe modalități sigure și ușoare de a preveni infestările sau de a scăpa de ele atunci când se întâmplă.

Vezi și: Care este diferența dintre cremele de zi și cele de noapte. Ioana Marinescu: Este regula esențială

Cât de dăunătoare sunt muștele

În multe cazuri, infestările cu muște sunt adesea doar o pacoste. Cu toate acestea, muștele pot fi purtătoare de viruși și bacterii care se pot răspândi atunci când mușcă. Bolile pe care le pot purta muștele de casă includ:

- intoxicații alimentare

- holeră

- E. coli

- febra tifoidă

- dizenterie

- tuberculoză

- infecții oculare

- infecția tropicală numită yaws, potrivit Healthline.

Vezi și: Strategia Națională de Vaccinare. Alexandru Rafila: Minciuna are picioare scurte

Cum să scapi de muște în mod natural

Este posibil, și adesea chiar preferabil, să scăpăm de muște în mod natural, fără pesticide. Printre metodele potențiale se numără:

Ierburi și flori

Ierburile și florile pot fi plantate atât în grădină, cât și afară, pentru a ține muștele departe de casă. Ierburile și florile care pot respinge muștele includ:

- busuioc

- gălbenele

- levănțică

- frunze de dafin

- iarba pisicii

Ca un bonus, unele pot fi folosite și pentru gătit.

Vezi și: Ce boli ai putea avea dacă ești mereu palid. Semnalul de alarmă care indică leucemie. Cum se stabilește paloarea în cazul unui ten mai închis la culoare

Oțet și detergent de vase

Un amestec de oțet și detergent de vase vă poate ajuta să prindeți muștele. Pentru a folosi această metodă, amestecați aproximativ un centimetru de oțet de cidru de mere și câteva picături de săpun de vase într-un pahar înalt. Acoperiți paharul cu folie de plastic. Fixați folia de plastic cu o bandă de cauciuc și faceți găuri mici în partea de sus.

Muștele vor fi atrase de oțetul din pahar și vor zbura prin găuri. Cu toate acestea, săpunul de vase face ca muștele să se scufunde în loc să aterizeze pe oțet.

Ardei Cayenne și apă

Piperul Cayenne poate ajuta la respingerea muștelor. Amestecați-l cu apă și pulverizați-l în jurul casei pentru a descuraja muștele să intre.

Capcana de muște Venus

Capcana de muște Venus sunt plante carnivore care mănâncă insecte. Dacă le plantezi afară, acestea vor mânca în mod natural muștele. În interior, s-ar putea să fie nevoie să hrăniți planta cu muște.

Atunci când o muscă intră în capcana plantei, aceasta se închide în jurul muștelei. Apoi secretă un lichid digestiv pentru a dizolva interiorul moale al insectei. Ea descompune insecta în decurs de 5 până la 12 zile, apoi scuipă exoscheletul.

Vezi și: Primul xenotransplant reușit: rinichi de porc modificat genetic, funcționali la om

Momeală naturală pentru capcane

Puteți folosi, de asemenea, alimente sau băuturi de care sunt atrase muștele pentru a le atrage în capcane. Printre acestea se numără:

- zahăr (miere sau melasă)

- vin

- fructe

- carne

Ce atrage muștele în casă

Muștele domestice sunt atrase în principal de materialele în care își pot depune ouăle. Acestea includ:

- materiale în putrefacție, inclusiv resturi alimentare și alte gunoaie

- fecale de animale

- gunoi de grajd

- luminile puternice din timpul nopții pot atrage, de asemenea, muștele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel