Cum să rezistăm tentațiilor culinare din vacanțele all-inclusiv. Nutriționist: împărțim cu toți de la masă

cum sa rezistam tentatiilor. FOTO Pexels @ Karolina Grabowska
Cum să rezistăm tentațiilor culinare în vacanțele all-inclusive.

Oricât de tentante sunt vacanțele all inclusive, sunt câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a nu vă întoarce cu prea multe kilograme în plus. Nutriționistul Mihaela Posea a explicat, la Digi 24, care sunt problemele cu care te poți confrunta dacă pici în capcana tentațiilor culinare, dar și ce trebuie să faci pentru a le rezista.

”Este bine să fim moderați și în vacanță, nu doar în afara ei. Dacă uităm cu totul și nu ne punem frână și începem să mâncăm orice ne face cu ochiul, este posibil ca la sfârșitul ei să regretăm ceea ce am făcut. Pentru că urcându-ne pe cântar acesta nu o să fie prieten cu noi. Și atunci încercăm să fim moderați și să fim mofturoși în vacanță, mai ales în vacanța all-inclusive”, a explicat Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, la Tinerețe fără bătrânețe de la Digi 24.

Cât privește gravitatea kilogramelor acumulate ca lipsă a rezistenței la tentațiile culinare, specialistul a afirmat că a avut pacienți care au luat chiar și 10 kilograme. ”Depinde foarte mult și de la ce greutate pleci, pentru că una este să pleci de la 50 de kg și să iei 5 kg în timpul vacanței, alta este să pleci de la 90 și să iei tot 5. Apoi trebuie să te gândești dacă acestea vin pe un surplus sau rămâi tot într-o greutate sănătoasă”, a mai spus nutriționistul.

Care sunt problemele cu care te poți confrunta în vacanțele all inclusive

Totodată acesta a subliniat că dacă ne schimbăm modul de a ne hrăni,dacă acasă nu suntem adepții șnițelelor sau ai chifteluțelor, la restaurant găsim și astfel de produse, este posibil să resimțim probleme legate de digestie: balonare, indigestie, motiv pentru care este mai bine să acordăm o atenție suplimentară alimentației decât să ne stricăm vacanța.

”Întotdeauna ne ajută să mâncăm câte puțin, acum depinde și câte preparate de acest gen avem în farfurie. Dacă în loc de o singură chifteluță avem și cartofi prăjiți, și șnițele, și aripioare prăjite, s-ar putea să nu ne fie bine la finalul unei mese atât de copioase. Asta ar fi un lucru mărunt de făcut în vacanțele all inclusive: să ne punem puțin în farfurie, să nu fie cu vârf și să facem mai multe drumuri.

Nu neapărat să ne abținem de la un anumit produs, ci pur și simplu să ne punem mai puțin, să acoperim întotdeauna de la o treime până la o jumătate farfuria cu legume și în restul acesteia putem să punem și alte mâncăruri. Iar când e vorba de prăjituri, acolo putem să luăm o farfurie mică și să o împărțim cu toți ceilalți de la masă”, a mai spus nutriționistul.

Cum arzi caloriile de la all inclusive

Dacă nu reușiți să rezistați tentațiilor legate de mâncare, nutriționistul recomandă să faceți cât mai multă mișcare pentru a arde aceste calorii. ”Este o ocazie să mergi pe plajă, nu în timpul zilei între orele 11 și 16, însă dimineața sau seara putem să facem plimbări lungi, să înotăm, să folosim piscina cu încredere, și astfel mai diminuăm din caloriile mâncate, dar trebuie să fim conștienți că astfel de mișcare nu îți asigură mai mult de un pahar de cocktail sau o prăjitură”, a mai spus nutriționistul. Mai mult, spune acesta, cocktailurile mai periculoase nu sunt cele cu alcool, cât cele dulci.

Ce băutură trebuie evitată la dieta de vară. Nutriționist: Pare inofensivă, dar poate să ajungă la 500 de calorii

Înaintarea în vârstă nu trebuie să fie un impediment pentru a avea o greutate normală și chiar dacă metabolismul devine mai lent din această cauză, o dietă adaptată și personalizată nevoilor, dar mai ales vârstei, vă poate ajuta să vă mențineți sau, de ce nu, să scădeți în greutate.

Despre aceste lucruri a vorbit nutriționistul Sonia Burtic, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”, explicând ce reguli trebuie urmate astfel încât dieta să nu fie sabotată, subliniind că aceasta trebuie adaptată atât vârstei, cât și anotimpului.

Atenție la fructe și cocktailuri

Potrivit nutriționistului, ca dieta să nu fie ”sabotată”, în această perioadă, trebuie acordată o atenție deosebită fructelor care sunt consumate mai des.

”Să aibă grijă, căci majoritatea spun că 'vine vara, o să slăbesc, că o să mănânc mai multe fructe, mai multe legume' și când se termină vara văd că au câteva kilograme în plus și nu înțeleg de ce, cu toate că au încercat.

Ei bine, fructele sunt minunate, știm cu toții, dar este foarte important când le consumăm și cum.

Așadar, o să fac câteva recomandări, pe care garantez că dacă le veți urma se vor vedea și efectele. În primul rând să nu le consumăm imediat după masă și, mai ales, să ne ferim de aceste combinații precum pepene roșu cu brânză, diferite mezeluri cu smochine sau alte fructe confiate.

De asemenea, să avem grijă la așa zisele băuturi răcoritoare, la cocktail, nu doar din cauza alcoolului pe care îl conține ar fi neapărat o problemă, ci, din cauza siropurilor și a diferitelor arome cu care vine la pachet, care pe lângă faptul că nu sunt naturale au și un conținut ridicat de zahăr, iar o astfel de băutură care pare inofensivă poate să ajungă la 500 de calorii, ceea ce este enorm pentru o băutură, în timp ce o bere are undeva la 300 de calorii”, a spus nutriționistul. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Cum să nu te îngrași în vacanța all inclusive. Carmen Brumă și-a dezvăluit dieta minune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel