Cum să mănânci dulciuri de Crăciun fără să te îngrași. Hâncu: Cozonacul putem să-l mâncăm dimineața, la micul dejun

Cum mănânci dulciuri de Crăciun fără să te îngrași - Foto: Freepick @grvstudio
EXCLUSIV
Cum mănânci de Crăciun fără să te îngrași. Iată sfaturile nutriționistului Anca Hâncu.

Nu e masă de Crăciun fără cozonac, prăjituri, dulciurile aduse de Moș Crăciun, torturi și alte astfel de bombe calorice.

Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit care este secretul prin care putem mânca din toate dulciurile, fără să ne îngrășăm de Crăciun și spune că putem mânca din toate, dar cu măsură și la anumite ore.

Ce și când mănânci poți mânca dulciurile ca să nu te îngrași?

 

"Cu ocazia Crăciunului, toate gospodinele își pun fantezia la încercare și pregătesc cele mai minunate dulciuri.

De asemenea, dacă mergem la o masă la restaurant, vom fi tentați și de cozonaci și de torturi și de multe, multe dulciuri foarte bune.

Pentru a încerca să ne menținem kilogramele, să rămânem în forma cu care eram obișnuiți, să nu ne trezim după sărbători cu 2 - 3 kilograme în plus, aș recomanda masa de prânz să se termine după aperitive și felul principal, să se ia o pauză, să se bea o cafea, se mai bea un pahar de vin, se povestește cu prietenii, cu rudele, cu cei care ne sunt aproape. 

Cu alte cuvinte, savurăm tot acest eveniment care înseamnă Crăciunul, care nu înseamnă doar masă. 

Iar desertul să fie o bucurie pe care ne-o permitem, un răsfăț pe care ni-l permitem, la gustarea de după-amiază. 

Deci, pe la 15.00 - 16.00, putem încerca și deserturile", a declarat dr. Anca Hâncu, doctor în medicină, la DC Medical.

Ce lași pe a doua zi?

 

"Fie alegem prăjitura favorită, fie încercăm să gustăm din mai multe variante. Nu trebuie să le mâncăm pe toate. Pe de altă parte, mai este faimosul cozonac, care e gustos, dar e plin de calorii. Are și nucă, are și ouă, are și mac, făină.

Ei, bine, putem să-l consumăm dimineața, la micul dejun, cu un pahar cu lapte sau cu o cafea, și e o alegere mult mai bună decât să adăugăm toate acele dulciuri după masa de prânz. În mod special aș vrea măcar să fie evitat consumul dulciurilor seara", a mai spus nutriționistul Anca Hâncu.

Mișcarea, extrem de importantă de Sărbători

"Stilul de viață sănătos nu înseamnă numai nutriție. Înseamnă și mișcare, adică activitate fizică. În perioada Sărbătorilor, cele două-trei zile libere de Crăciun, când doar ne plimbăm de la o masă la cealalta, de la restaurant la prieteni, sau avem musafiri acasă, va fi poate ceva mai greu. Pentru cei care fac mișcare în mod obișnuit este un obicei și se vor duce, cu siguranță, și în zilele acelea la sport, la sală, la înot", a mai spus dr. Anca Hâncu.

Ce faci când nu ești obișnuit să fii activ?

"Pentru ceilalți va fi o mare provocare. Totuși, dacă după masă se poate organiza o mică plimbare, măcar de la prieteni până acasă sau prin parc ar fi ideal chiar dacă vremea este mai rece.

Ne îmbrăcăm corespunzător și mișcarea va stimula arderea caloriilor în exces", a conchis nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel