Cum să iți arăți afecțiunea în relație: gesturi pe care trebuie să le faci

Relatie - Foto: Freepik @usanpetkovic
A oferi și a primi afecțiune este una dintre caracteristicile relațiilor sănătoase, dar asta nu înseamnă că este întotdeauna ușor.

Arătarea afecțiunii poate fi o provocare pentru unii oameni, dar înțelegerea de ce este atât de important și luarea de măsuri pentru a fi mai afectuos sunt atât de necesare într-un cuplu. 

Acel sentiment de plăcere și grijă, numit afecțiune, este important în relațiile romantice și familiale. Oamenii își demonstrează afecțiunea în diferite moduri. A ști să arăți afecțiunea în care poate implica atingere fizică, cuvinte liniștitoare sau pur și simplu să fii acolo pentru cineva, te poate ajuta să-ți întărești relațiile cu ceilalți.

Cum arată comportamentul afectuos?

Comportamentul afectuos este exprimarea deschisă și constantă a dragostei, grijii și respectului față de partener. Acesta include o varietate de acțiuni și gesturi care ajută la consolidarea legăturii emoționale și la menținerea unei relații sănătoase și fericite.

Alte modalități de a demonstra afecțiunea includ următoarele:

Îmbrățișare

Sărut

Giugiuleală

Se țin de mâini

Mângâiere

Înfășurându-ți brațul în jurul umărului sau a taliei altuia

Trimiterea de felicitări și cadouri

Să liniștești pe cineva atunci când este în jos

Discutarea aspectelor pozitive din relație

Oferind să fii acolo dacă cineva este deprimat

Afecțiunea poate fi o forță pozitivă chiar și atunci când nu ești de acord cu cineva cu care ești profund conectat. Poate fi, de asemenea, un instrument sănătos pentru a reduce efectele secundare negative ale conflictului, cum ar fi anxietatea și stresul.

Un studiu de cercetare a examinat cuplurile de adulți și nivelul lor de cortizol în timpul unui conflict. Oamenii de știință și-au înregistrat video comportamentele pozitive (inclusiv umorul și afecțiunea) și comportamentele negative (inclusiv frustrarea, disprețul și apărarea) în timpul interacțiunilor conflictuale.

Cei care au experimentat comportamente mai pozitive în timpul dezacordurilor au arătat un model mai sănătos în cortizol. Dintre comportamentele pozitive, afectiunea a fost cea mai influenta dintre toate comportamentele pozitive asupra variatiilor cortizolului. 

Comportamentul afectuos este un amestec de cuvinte, gesturi și acțiuni care arată dragostea și respectul față de partener. 

Aceste comportamente contribuie la crearea unei relații solide și fericite, bazată pe încredere, respect și iubire reciprocă. Fiind conștient și intenționat în manifestarea afecțiunii, poți construi o legătură emoțională profundă și durabilă cu partenerul tău. 

În general, a arăta și a primi afecțiune este un aspect important al oricărei relații sănătoase. Așadar, dacă nu sunteți sigur cum să o exprimați, încercați câteva dintre sfaturile prezentate în acest articol împreună cu cei dragi.

Dacă prea multă afecțiune sau lipsa acesteia vă afectează negativ relațiile, discutați cu un consilier în relații, deoarece acesta vă poate ajuta să găsiți modalități de a vă comunica eficient nevoile cu ceilalți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel