Cum să îți alegi papucii de iarnă. Cum te poate afecta o încălțăminte neadecvată

cum sa iti alegi papucii de iarna - FOTO: Freepik@dmitrytph@musefoto@@atlascompany
Cum să îți alegi papucii de iarnă și ce ar trebui să ai în vedere pentru a nu îți pune în pericol sănătatea.

Cum să îți alegi papucii de iarnă astfel încât aceștia să îți ofere confort, căldură și siguranță în perioada zilelor ploioase sau în cele cu zăpadă, gheață și ger.

Ce este mai rău decât să petreci o zi întreagă în pantofii tăi umezi. Pantofii umezi pot fi inconfortabili indiferent dacă vă aflați la birou, faceți drumeții sau călătoriți.

Dilema papucilor de iarnă

Pregăteşte-te din timp şi cumpăra pantofii potriviţi. Ce activități desfășurați în timpul iernii? Unele dintre lucrurile de luat în considerare sunt, ce ar trebui să porți atunci când mergi la locul de muncă, ce papuci alegi pentru drumeții printre activități în aer liber și tipul de activitate pe care o desfășori, arată Shoe Stores.

Ce trebuie să eviți

Acei pantofi care te expun la frigul sau umezeala extremă trebuie evitaţi. Acest lucru este destul de evident. În timpul iernii, veți întâlni diverse modele interesante de pantofi. Unii pot fi în tendițele modei, dar nu și o alegere sănătoasă. Ai nevoie de ceva care nu numai că ține cald și uscat, ci și de ceva care să-ți îmbunătățească aspectul.

Vezi și: Intoxicația cu monoxid de carbon. Cum te poate otrăvi fumul. Diana Bulgaru: Victimele sunt găsite cu mâinile pe clanță. Decesul este foarte rapid

Ce trebuie să ai în vedere

Cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când cumpărați pantofi de iarnă

Căldură

Aceasta este o preocupare evidentă. Există cizme care se pot descurca confortabil până la -38 de grade. Uneori, poate doriți să vă pregătiți din timp. Dacă sunteți la cumpărături este recomandabil să verificați materialul căptușelii.

Căptușelile bune sunt realizate din materiale precum lâna, zilexul, acrilicul și polipropilena. Alte materiale termice pot fi, de asemenea, utilizate. Un bun material izolant pentru un pantof de iarnă ar trebui să fie între 400 și 800 de grame.

Confort

Atunci când porţi ghete de iarna pentru o perioadă lungă de timp, confortul este o problemă importantă. Ce înseamnă confortul în pantofi? Ei bine, pantofii confortabili ar trebui să încurajeze postura corectă de mers pe jos și să sprijine arcul și piciorul.

De asemenea, sistemele de împletituri și inserțiile ar trebui să contribuie la confort. Verificați dacă branțul are suport pentru arc și umplutură. Pantofii de iarnă corecți ar trebui să ofere un control al pronației. Această previne problemele de spate și genunchi.

Vezi și: Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului. Cum îl poți folosi

Respirabilitate

Sistemele de izolare servesc altor scopuri decât izolarea picioarelor împotriva frigului. Majoritatea cizmelor de iarnă au atât proprietăți antimicrobiene, cât și antibacteriene care împiedică creșterea bacteriilor sau dezvoltarea mirosului piciorului. Astfel de mirosuri se dezvoltă atunci când papucul este  umed. Atunci când faceți cumpărături pentru pantofi de iarnă, aveți în vedere acești factori.

Respirabilitatea și impermeabilizarea uneori se ciocnesc. Aceasta înseamnă că cele mai multe pantofii ușori, care au respirabilitate mare de multe ori nu sunt impermeabili.

Ghetele de iarnă de calitate ar trebui să combine materiale care au grijă de ambele proprietăți. Pantofii din piele integrală sunt impermeabili, dar s-ar putea să nu fie buni la respirabilitate. Materiale precum Gore-Tex sunt respirabile și impermeabile.

Tracțiunea cizmelor

Pentru protecție pe teren accidentat, căutați un pantof cu frână de toc. Cauciucul este cel mai bun material pentru talpa bună. Tălpile interschimbabile sunt, de asemenea, de dorit, deoarece cresc durabilitatea.

Vezi și: Pungile de sub ochi, cauze. Trucuri pentru a scăpa de aspectul inestetic și obosit al feței

Impermeabilitate

Atunci când faceți cumpărături pentru încălțăminte impermeabilă, căutați caracteristici care împiedică noroiul, zăpada sau apă să intre în pantof. Proprietățile rezistente la apă de pe materialul superior al pantofului vor fi utili. Una dintre caracteristicile rezistente la apă să se uite pentru este limba papucului este atașată la papuci. Acesta este un material care este atașat la pantof pe fiecare parte pentru a preveni scurgerea apei în interior.

Ghetele și manșetele sunt, de asemenea, caracteristici excelente rezistente la apă. O manșetă este o căptușeală specială pe pantof care formează o curbă în partea de sus a pantofului pentru a forma un guler. Gulerul împiedică intrarea zăpezii în ghete.

Greutate

Ai nevoie de un pantof care să simtă ușor pe picioarele tale. Pantofii de iarnă s-ar putea să nu fie atât de ușori pe cât îți dorești, dar asta nu înseamnă că trebuie să porți mereu pantofi grei. Branțul și materialele de căptușeală pot crește greutatea pantofilor. Noul echilibru este un pantof ușor care te ține de cald.

Vezi și: Ploaia, efect asupra stării de spirit. Cum te influențează vremea mohorâtă

Suport pentru gleznă

Doar pentru că pantoful tău este înalt, nu înseamnă că îți susține gleznele. Nu te mira când observi că cel mai greu pantof de vară este mai uşor decât cei mai uşori pantofi de iarnă. Sună confuz, dar are sens.

Dimensiuni

Găseşte un pantof potrivit şi nu vei regreta. Pantofii care sunt mai mici decât picioarele tale vor provoca beșici și vor face dificil mersul pe zăpadă.. Încercați un pantof înainte de a-l cumpăra pentru a vă asigura că se simte confortabil. De asemenea, purtați șosete pentru a crește confortul și căldura.

Vezi și: De câte ori pe zi ar trebui să te ridici de pe scaun. Ce poți să pățești dacă nu faci acest lucru

Stil

Găsirea unui pantof de iarnă, care este atât la modă și îndeplinește scopul său poate suna dificil, dar nu imposibil. Există numeroși producători care înțeleg importanța combinării atât a unui aspect la modă, cât și a aspectului funcțional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel