Cum să faci față migrenelor în funcție de anotimp. Recomandări dr Vasi Rădulescu
19 oct, 17:19

Masca ar putea proteja împotriva alergiilor la polenuri
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune că pentru multe persoane care suferă de migrene, schimbările de vreme pot fi un factor declanșator.

Schimbările de vreme, schimbarea bruscă a presiunii barometrice, umiditatea sau aerul rece constituie factori declanșatori pentru migrene. Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune, pe blogul său, că sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru ca aceste schimbări să nu vă influențeze atât de mult.

* primăvara – cei cu alergii sunt mult mai predispuși să aibă migrene mai des; motivul? ”Acest lucru se datorează inflamației crescute din cauza eliberării de histamine pentru a vă controla reacțiile alergice.

Petrecerea de mai mult timp în interior atunci când condițiile de alergie sunt cele mai ridicate și administrarea de medicamente pentru alergii pot fi de ajutor pentru a preveni un atac de migrenă”, afirmă doctorul.

* vara – umiditate ridicată, lumina solară puternică pot fi factori care să declanșeze migrenele

G Ad:

* toamna – cum zilele devin mai scurte, oamenii dorm mai puțin, iar ”somnul slab și probabilitatea mai mare de atacuri de migrenă sunt puternic asociate unul cu celălalt. (…) Concentrarea pe bunele obiceiuri de somn este o parte foarte importantă a gestionării migrenei”, se arată pe blogul specialistului.

* iarna - deși iarna dispar alergenii, oamenii au tendința de a beam ai puțină apă – ”deshidratarea este o cauză foarte frecventă a atacurilor de migrenă. (…) Să vă puneți un program regulat de hidratare (…) poate fi util pentru a menține hidratarea în timpul lunilor de iarnă”, se arată pe blogul menționat.

Ştiri Recomandate

Viagra ar putea fi tratament împotriva bolii Alzheimer. STUDIU
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri