Cum protejezi plantele de prea mult soare. Soluții ingenioase

imagine cu rol ilustrativ
Puteți limita cantitatea de lumină care pătrunde în casă folosind o folie specială.

O folie UV ar limita cantitatea de lumină care pătrunde în casă și astfel protejați plantele. În plus, folia oferă și intimitate de ochii curioși ai unor vecini. Folia UV va reduce temperatura în interior vara, iar iarna va reține căldura. Pierderile de căldură sunt limitate și nu va fi cazul să mutați plantele de la geam, temperatura menținându-se constantă. O folie de protecție UV mai închisă va reduce, în interior, energia solară cu până la 82%.

Mai există opțiunea unei folii care să aibă un efect de oglindă mai scăzut. Și, deși plantele se pot opri din creștere după montarea foliei, acestea își vor reveni după ce se vor adapta la cantitatea de lumină disponibilă. O altă soluție pentru protejarea plantelor de soare este montarea unui aparat de aer condiționat, potrivit cumsa.ro.

În schimb, în grădină ca să aveți un decor colorat și parfumat, și fără insecte, puteți planta:

1. Lavandă - Ai observat vreodată că insectele sau chiar iepurii și alte animale nu distrug niciodată planta de lavandă? Se datorează parfumului lor minunat, care provine din uleiurile sale esențiale. Această plantă este foarte rezistentă la secetă și are nevoie doar de soare. 

2. Gălbenele - Gălbenelele, o floare ușor de cultivat, emit un miros care nu este pe placul țânțarilor. Plantează-le în ghivece și ține-le pe lângă casă, pentru a împiedica insectele să intre înăuntru. 

3. Citronela - Cunoscută pentru mirosul său distinct, Citronela este unul dintre cele mai eficiente remedii anti-țânțari. De fapt, Grădina Botanică din Brooklyn recomandă plante parfumate cu lămâie, cum ar fi Citronela, pentru a ține țânțarii la distanță. Această plantă crește foarte bine în ghivece mari, în bătaia Soarelui, deoarece nu poate rezista înghețului.

4. Rozmarin - Rozmarinul este o plantă cu care mulți dintre noi suntem foarte familiarizați, iar mirosul lui lemnos este exact ceea ce ține țânțarii la distanță. 

5. Busuioc - Mirosul înțepător pe care îl degajă frunzele de busuioc ține dăunătorii la distanță. Planta de busuioc cere multă apă și soare, de aceea ține-o pe lângă casă, pentru a te putea ocupa de ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel