Cum ne pregătim corpul înainte de epilarea definitivă și cât de dureroasă este. Andreea Tudorache: Nu trebuie să mai suferim. Acum este totul simplu și nedureros!

epilare definitiva foto:freepik@prostooleh
EXCLUSIV
Evoluția tehnologică din ultimii 20 de ani a transformat epilarea definitivă într-o procedură mai sigură, mai eficientă și mai confortabilă. Aceste progrese au făcut ca epilarea definitivă să devină o opțiune tot mai populară și mai sigură.

În ultimii 20 de ani, epilarea definitivă a suferit o evoluție semnificativă datorită progreselor tehnologice în domeniu. Acest progres a adus îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește eficacitatea, siguranța și confortul procedurii, transformând epilarea definitivă într-o opțiune populară pentru îndepărtarea părului nedorit. 

Andreea Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare, a oferit în cadrul emisiunii "Pastila de Frumusețe" o perspectivă detaliată asupra epilării definitive și a modului în care aceasta s-a adaptat la noile tehnologii și tendințe din domeniul înfrumusețării.

foto: Pastila de Frumusețe/Spectacola/DcNews/DcMedical

Cum ne pregătim corpul înainte de epilarea definitivă?

Unul dintre aspectele esențiale evidențiate de Andreea Tudorache este pregătirea prealabilă a corpului înainte de procedura de epilare definitivă. Ea subliniază că fiecare procedură este influențată de tehnologia utilizată de clinică și de aparatul folosit. În trecut, se foloseau tehnologii precum SPL și IPL, care necesitau ca foliculul de păr să fie vizibil la suprafața pielii și să fie lăsat să crească pentru a absorbi căldura și a fi distrus. Cu noile tehnologii, cum ar fi laserul de înaltă putere, nu mai este necesar ca foliculul să fie vizibil, iar procedura poate fi efectuată cu succes chiar și după ras.

”Aș vrea să explic foarte clar că fiecare procedură este în funcție de tehnologia pe care o folosește aparatul, clinica unde merg. De ce? Pentru că înainte se foloseau pentru epilarea definitivă SPL și IPL. Era altă procedură. Încă sunt saloane care mai folosesc această tehnologie.

SPL-ul și IPL-ul, în lumina intens pulsată, trebuiau să vadă foliculul de păr de la baza pielii. Și trebuia să îl lași să crească. Trebuia să vadă punctul negru, ca el să absoarbă căldura și el să pocnească.

Acum, cu noile tehnologii, trebuie să te razi peste tot cu o seară înainte și să nu fii la menstră. Ar mai fi orice tratament fotosensibil pe care îl iei în acel moment. Sunt anumite antibiotice care dau fotosensibilitate.

Și dacă ești la primul tratament, am vrea să evităm orice fel de contraindicație, așa că te sfătuim să lași să treacă 48 de ore de când ai încheiat tratamentul cu antibiotice și să vii să faci procedura”, ne-a explicat aceasta.

Cât de dureroasă este procedura?

În ceea ce privește durerea, Andreea explică că nivelul de disconfort poate varia în funcție de sensibilitatea individuală a fiecărui pacient și de tehnologia utilizată. Ea subliniază că tehnologia avansată în epilarea definitivă a redus semnificativ disconfortul resimțit de pacienți. De exemplu, manipulul de epilare ar trebui să aibă un cristal safir care să răcească zona între 3 și 5 grade Celsius, astfel încât pacientul să simtă un disconfort minim sau deloc în timpul procedurii.

”Păi, uite, ce disconfort? E diferit ce înseamnă disconfort pentru tine. Te-aș întreba care e tehnologia pe care ai folosit-o. Asta nu știe lumea, în general. Adică au suferit foarte mult la IPL, aceea fiind epilare definitivă. Dar aceea nu este epilare definitivă ca acum.

Acum, tehnologia a avansat foarte mult. Și acel manipul pe care îl pricepe pielea ta, ar trebui să aibă un cristal safir care să răcească între 3 și 5 grade. Tu, înainte să simți laserul, acea ”pișcătură”, se îngheață zona. 

Înainte se punea gheață, apoi se venea cu manipulul după. Acum este făcut totul atât de simplu și de nedureros. 

Simți ceva, dacă ești la menstră, dacă ești mai sensibilă. Dar nu te epilăm, nu din cauza faptului că ești la menstră, ci pentru că ești sensibilă și nu vreau să simți niciun disconfort. Avem paciente care sunt la a 6-a ședință, care au nevoie urgent, spre exemplu.

Dar dacă ești foarte, foarte sensibil, orice te deranjează, și un fir de păr tras greșit. Eu îmi doresc să aibă toată lumea o experiență cât mai plăcută și chiar să vii și să te relaxezi și recomand să nu vii în perioada aceea a lunii și atât.

A devenit și foarte rapidă (n.r. procedura), adică și un full body, să te faci din cap până în picioare, durează maxim o oră și jumătate. Nu trebuie să mai suferim, nu trebuie să ne mai pierdem mult timp, trebuie doar să ne dorim să avem grijă de noi și să căutăm cu atenție locul unde vrem să mergem”, ne-a spus Andreea Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare.

Andreea evidențiază importanța informării și a alegerii unei clinici sau a unui salon de înfrumusețare care utilizează tehnologii moderne și oferă experiențe plăcute și confortabile pacienților. Ea încurajează pacienții să caute un loc unde să se simtă relaxați și să aibă încredere că vor beneficia de rezultate optime într-un mediu sigur și profesionist.

VIDEO aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel