Cum MINTE un profesor celebru, fost rector și președinte, despre COVID
29 noi 2020, 19:47

Vaccin. Foto: Pixabay
Istoria se repetă: campania de vaccinare împotriva cancerului de col a fost lansată în România într-un an electoral, subiectul a fost exploatat politic, iar anti-vacciniștii au repurtat o mare victorie. Doar trei procente din grupul țintă au ajuns la vaccinare.

Profesorul Vasile Astărăstoae, medic legist, fost rector UMF Iași, fost președinte al Colegiului Medicilor, postează pe Facebook un text preparat după rețeta clasică a campaniilor de manipulare anti-vaccin:

- am vorbit cu un grup de specialiști, dintre care unul cu experiență (nenominalizat, ce să încărcăm neuronii publicului, dând identitate sursei pe care o invocăm pentru legitimitate?). Contează că e mare și e din străinătate-Elveția (aici a fost ceva mai precis).

-se discută în cercurile specialiștilor (care specialiști, unde, când, cum? Nu mai contează, articolul nu e pentru un public care își pune întrebări.)

- o parte a medicilor și a populației este reticentă și, mai mult, nu dorește să se vaccineze (cât de mare e acea parte, sunt doi, trei, patru oameni sau patruzeci la sută, cum a fost măsurată...partea?).   

Vedeți în continuare cum sunt desființate fiecare dintre aceste argumente, într-un material semnat de Val Vâlcu, pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

ce beneficii iti aduce mustul - FOTO: Freepik@stockking
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?