Cum îngrijești plantele cumpărate din magazin. Ce greșeli să eviți

Când luăm plante din supermarket sau din pepiniere facem, fără să vrem, câteva greșeli. Experții ne explică ce să nu facem.

Când cumpărăm plante la ghiveci și le aduce acasă primul impuls e să le schimbăm ghiveciul. Experții spun că asta este o greșeală și că acest gest ar trebui făcut, cu mici excepții, abia în al doilea an de la cumpărare. Când cumpărăm plante care se dezvoltă foarte repede, ghiveciul trebuie schimbat doar când rădăcinile ies prin orificiile de scurgere.

Alte greșeli care ar fi bine să le evităm:

* nu mutați planta într-un alt ghiveci când e înflorită

* nu fertilizați plantele imediat - de multe ori, plantele crescute în sere speciale sau pepiniere vor beneficia de un substrat special, care va furniza toate substanțele nutritive, deci plantele vor beneficia de toți nutrienții pentru o perioadă mai lungă de timp

* nu rupeți acel înveliș al pastilei de turbă 

* nu puneți plantele recent cumpărate alături de restul din casă - ar putea avea boli sau diverși dăunători; monitorizați-le 2-3 săptămâni și apoi puneți-le în ce colț al casei doriți, potrivit cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel