Cum încetinești îmbătrânirea pielii. Sfaturile dermatologilor

Ten, piele
Pe măsură ce înaintăm în vârstă și pielea îmbătrânește. Odată cu anii apar ridurile și petele mai închise la culoare. În timp ce cremele pentru riduri, serurile pentru ochi și alte produse pot diminua semnele de îmbătrânire, cel mai eficient plan anti-îmbătrânire începe cu obiceiuri sănătoase pentru piele, spun experții de la Academia Americană de Dermatologie.

Pentru a crea un plan de îngrijire contra-îmbătrânirii cu adevărat eficient, trebuie să începeți prin a adopta obiceiuri sănătoase de îngrijire a pielii, arată experții de la Academia Americană de Dermatologie.

Dacă aveți vârsta între 40 și 50 de ani, pentru a avea o piele sănătoasă, trebuie să aveți în vizor câteva abiective: să împiedicați apariția (sau atenuați) petele de pe piele, să păstrați fermitatea tinereții pielii mai mult timp, să reduceți liniile fine și ridurile, să păstrați tenul cât mai curat, mai strălucitor și mai tânăr, să evitați uscarea apielii, și să reduceți riscul de cancer de piele.

Principalii pași pe care trebuie să-i faceți sunt:

- Protejați-vă pielea de soare căutând umbra, acoperind pielea și folosind creme cu protecție solară în fiecare zi. Primăvara, vara, toamna și iarna!

- Nu folosiți niciodată autobronzantele și nu mergeți la saloanele de bronzare artificială.

- Hidratați-vă pielea (și organismul) în fiecare zi.

- Spălați-vă fața de două ori pe zi cu un produs de curățare ușoară și apă caldă.

- Renunțați la fumat.

- Consumați alimente mai sănătoase.

- Dormiți mult și bine.

Ce să faci, mai exact

Razele soarelui îmbătrânesc mai repede pielea noastră. Avem atât de multe dovezi că soarele ne îmbătrânește prematur că există într-adevăr un cuvânt care să descrie acest efect. Acest cuvânt este „fotoîmbătrânire". Pentru a ajuta pacienții să își protejeze pielea de soare și de alte raze UV nocive, dermatologii oferă următoarele sfaturi:

Căutați umbra: Asigurați-vă că stați departe de razele soarelui, obligatoriu, între orele 10 dimineața și 14 după-amiaza. De fapt, ei spun că trebuie să te protejezi de soare atâta timp cât umbra ta e mai scurtă decât tine.

Acoperiți-vă cu stil: Când este posibil, purtați o pălărie cu boruri largi, pantaloni și mâneci lungi. Mănușile ajută la minimizarea semnelor comune de îmbătrânire pe mâini, cum ar fi petele de vârstă. Ochelari de soare ajută la reducerea liniilor fine din jurul ochilor.

Folosiți crema de protecție solară în fiecare zi înainte de a ieși în aer liber: Pentru a vă proteja pielea, aplicați protecție solară pe toată pielea pe care îmbrăcămintea nu o va acoperi. Ideal e să utilizați o protecție solară cu spectru larg, SPF 30 (sau mai mare) și rezistentă la apă.

Uitați de bronzare și bronzarea artificială: Soarele, paturile de bronzat și lămpile solare vă expun la razele ultraviolete (UV) dăunătoare. Aceste raze accelerează îmbătrânirea pielii.

Aplicați creme hidratante în fiecare zi: Pe măsură ce îmbătrânim, pielea devine mai uscată. Apar linii fine și riduri. Hidratantul captează apa în pielea noastră, oferindu-i un aspect mai tineresc. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un hidratant facial, hidratant pentru corp și balsam de buze.

Spălați murdăria și praful de două ori pe zi: cum vă spălați fața vă poate afecta aspectul. Pentru cele mai bune rezultate, vă spălați cu apă caldă și cu un produs de curățare ușoară, mai degrabă decât săpun. De asemenea, trebuie să evitați curățarea forțată a pielii (cu tot felul de scrub-uri).

Renunțați la fumat: Fumul de tutun conține toxine care pot duce la apariția a ceea ce se numește „fața fumătorului". Semnele „feței fumătorului" includ tenul obosit și uscat, pierderea fermității pielii, apariția liniilor premature și a ridurile, precum și uscarea pielii.

Mâncați alimente sănătoase: o dietă sănătoasă promovează pielea sănătoasă. Asigurați-vă că mâncați o mulțime de fructe și legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase.

Dormiți suficient: E un motiv pentru îl numim „somn de frumusețe". Somnul dă corpului tău timp să se reînnoiască și să-și încarce bateriile.

Dacă doriți să includeți produse de îngrijire a pielii - anti-îmbătrânire - în planul dvs., dermatologii vă pot recomanda ce să folosiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel