Cum gătești ouă perfecte: 4 trucuri FABULOASE pentru omletă, ouă prăjite sau fierte

Ouă. Foto: Pixabay
Fie că vreți ouă prăjite, omletă sau fierte, iată patru trucuri care vor face ca ele să iasă perfecte! 

Ouă prăjite perfecte

Pentru ouă prăjite perfect rotunde, ca să se așeze cum trebuie pe sandvișurile de la micul dejun, încălziți o tigaie și puneți în ea capace fără fund (de la borcanele Mason). În acele inele turnați încet câte un ou crud. Lăsați să se prăjească circa 5 minute, ca gălbenușul să nu fie nici tare, nici moale. Folosiți clești pentru a îndepărta inelele de borcan Mason și serviți cum vă place oul ochi.

Ouă omletă simplă și zemoasă

Pentru a găti din ouă o omletă simplă și zemoasă, nici prea uscată nici prea zemoasă, încălziți o tigaie la temperatură medie și adăugați o lingură de unt. Crăpați 3 ouă direct în tigaie. Albușurile și gălbenușurile au arome distincte, iar baterea lor poate provoca o pierdere a aromei. Se amestecă cu o lingură de lemn, rapid, timp de un minut, apoi se adaugă o lingură de iaurt grecesc graș. Grăsimea sa face ouăle cremoase și moi. Amestecați și continuați să gătiți încă 30 de secunde până la 1 minut (timpul total de gătit: 2 minute), apoi luați tigaia de pe foc. Când omleta are consistența dorită, turnați repede în farfurie, pentru că ouăle se gătesc și după ce ați luat tigaia de pe foc

Ouă poșate: fierbeți 10 secunde

Folosiți un ac de siguranță pentru a face o mică gaură în baza lată a cojii de ou. Aceasta perforează un buzunar de aer care altfel s-ar putea extinde și sparge oul în timpul fierberii. Fierbeți oul în coajă timp de 10 secunde pentru a-l ajuta să-și păstreze forma odată crăpată. Scoateți oul, apoi aduceți apa la foc mic. Crăcați ușor oul și eliberați-l în apă. Lăsațai ouă să fiarbă timp de 3 până la 4 minute. Folosiți o lingură cu fante pentru a-l transfera într-un castron cu apă cu gheață timp de 30 de secunde pentru a opri gătitul.

Omletă-clatită

Adăugați o lingură de unt într-o tigaie la foc mediu. Crapați trei ouă și amestecați aproximativ un minut și treizeci de secunde, adăugând 1 lingură de cremă fragedă după un minut. Adăugați apoi umpluturi și împăturiți omleta în două. Nu o lăsați în tigaie, la foc, mai mult de două-3 minute minute. Alfel se va usca și se va arde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel