Cum faci cremă de ras acasă, din 2 ingrediente. Previne usturimea, iritațiile și hidratează pielii. Trucul pe care orice fată trebuie să-l știe

Cum faci crema de ras - Foto: Freepick
Trucuri de viață inteligente pe care fiecare fată ar trebui să le știe. Trucul 2: Cremă de ras pentru o piele mai sănătoasă. Cum o faci acasă, din 2 ingrediente.

Părul fiecăruia crește într-un ritm diferit, atât părul de pe față, de sub brațe, de pe picioare și din alte părți ale corpului pe care ați putea dori să le radeți.

Deși mulți cred că, cu cât vă radeți mai des părul de pe corp, cu atât mai gros și mai des va crește la loc, acest lucru nu este adevărat. Un alt mit este acela că rasul mai frecvent va ține la distanță arsurile sau umflăturile de la ras.

Însă rasul corect este cel mai important factor pentru a evita iritațiile, uscăciunea și disconfortul provocat. Acest lucru are sens odată ce înțelegeți procesul de creștere a părului.

Tot părul crește din "buzunarele" din piele numite foliculi. Partea de păr pe care o puteți vedea este formată din celule moarte de cheratină. Creșterea părului are loc complet sub suprafața pielii tale.

Vasele de sânge care înconjoară foliculii hrănesc rădăcina părului. Pe măsură ce părul crește mai mult, acesta se împinge prin suprafața pielii.

Cremele de ras tradiționale pot usca și deteriora pielea din cauza ingredientelor chimice dure și a conținutului de alcool.

Multe dintre aceste produse conțin agenți de spumare și parfumuri artificiale care pot irita pielea și o lipsesc de uleiurile sale naturale, lăsând-o uscată și întinsă.

Alcoolul, un ingredient comun în multe creme de ras, poate avea, de asemenea, un efect de uscare a pielii, făcând-o mai predispusă la arsuri și iritații.

Multe creme de ras conțin conservanți și alți aditivi care pot astupa porii și pot duce la apariția erupțiilor cutanate. Pentru cei cu pielea sensibilă, utilizarea acestor produse poate exacerba afecțiunile cutanate existente, cum ar fi eczema sau rozaceea.

Găsirea cremei de ras potrivite este la fel de simplă ca și cum ai amesteca ulei pentru copii și balsam de păr.

Cum faci crema de ras naturală, acasă, cu doar câteva ingrediente

 

Potrivit Medical News, pentru a face acest amestec, combinați părți egale de ulei pentru bebeluși și balsam de păr într-un castron mic și amestecați bine până când se formează o consistență cremoasă.

Aplicați amestecul pe piele într-un strat subțire și radeți-vă ca de obicei, clătinând lama frecvent.

Uleiul pentru bebeluși ajută la lubrifierea pielii și la prevenirea usturimii la ras, în timp ce balsamul de păr oferă o textură mătăsoasă și ajută la înmuierea și hidratarea pielii. Această cremă de ras este deosebit de utilă pentru cei cu pielea uscată sau sensibilă, deoarece ajută la minimizarea iritațiilor și lasă pielea netedă și hidratată.

Vezi aici trucul 1: ce să folosești pentru gene lungi și dese. Rezultate în câteva zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel