Cum deosebești orezul organic de cel fals: trei trucuri simple

Orez
Atenţie la orezul fals. Iată trei metode simple de a-l deosebi de cel organic. 

China produce anual peste 200 de milioane de tone de orez, fiind cel mai mare producător din lume. O mare parte din această cantitate este vândută magazinelor din toată lumea. Pe lângă faptul că orezul este crescut cu chimicale şi pesticide, un reportaj realizat de “The Korea Times” afirmă că orezul produs în China este artificial şi fabricat din plastic.

Producătorii fabrică orezul amestecând amidon de cartofi cu plastic care este mai apoi transformat în nuclee de orez băgate într-un abur cu aromă de orez. După ce au investigat acest caz, doctorii ne avertizează că 3 porţii de orez fals conţin mai mult plastic decât o pungă mică de plastic, potrivit realitatea.net.

Din fericire există câteva trucuri simple prin care poţi detecta orezul fals:

Toarnă o lingură de orez proaspăt în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă este făcut din plastic, conform lyla.ro.

Dă foc la câteva boabe de orez. Dacă ard şi miros a plastic aruncă-l imediat!

Această este probabil cea mai bună metodă de a detecta orezul din plastic. Toarnă o mâna de orez într-un recipient şi lasă-l într-un loc cald timp de 2 zile. Dacă orezul este mucegăit după aceea înseamnă că este organic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel