Alimentația în sezonul rece poate fi...
Depresia este un cuvânt care cântărește greu în mentalul colectiv, dar pe care nu toată lumea îl poate accepta ca parte dintr-o viață foarte agitată, cu multă presiune pusă atât din interiorul fiecăruia, cât și din partea societății.
Potrivit unei mărturisiri făcute de un pacient diagnosticat cu depresie, citat de WebMD, pe lângă stilul de viață echilibrat, dieta este cea care poate face diferența în prevenirea depresiei. Astfel, spune respectivul pacient, vitaminele sunt bune, mai ales când acestea vin din alimentație. ”Vitaminele sunt importante. Toate cele de bază de care ai auzit vreodată că sunt bune pentru tine sunt cele din gama, vitamina C și D. Așa că încerc să mă orientez spre alimente și băuturi care să le conțină, eventual din alimentele neprocesate. Proteinele sunt de ajutor, mai ales dimineața. Ouăle și șunca sunt ușoare și funcționează bine, mai ales combinate cu legume. Dar cel mai important, iau micul dejun cât se poate de devreme”, mai spune pacientul, care a adăugat faptul că de multe ori cei diagnosticați cu depresie au tendința de a înpinge micul dejun cât mai târziu în zi sau chiar de a renunța la el, lucru care nu este benefic pentru nimeni, cu depresie sau fără.
Dintre produsele la care a renunțat se numără produsele procesate și superprocesate, dar mai ales alcoolul, despre care se știe că este un produs deprimant.
Tratamentul cu psilocibină psihedelică - cunoscută și sub numele de ciuperci magice - ar putea duce la ameliorarea simptomelor depresiei, potrivit unui mic studiu publicat în revista Nature, notează WebMD.
Cei care suferă de depresie nu ar trebui să își administreze singuri acest medicament, au scris cercetătorii, menționând că în respectivul studiu au fost implicate atât scanări ale creierului cât și profesioniști în domeniul sănătății mentale.
Totodată, acestea susțin că tratamentul ar putea fi promițător pentru viitor.
”Depresia este o afecțiune de sănătate mentală foarte răspândită, a cărei incidență a crescut în timpul pandemiei COVID-19”, au scris aceștia, potrivit sursei citate. ”Cu toate acestea, chiar și cele mai performante medicamente antidepresive prezintă o eficacitate modestă, efecte secundare non-neglijabile, probleme de întrerupere și rate ridicate de recidivă, subliniind necesitatea unor tratamente noi și îmbunătățite.”
Astfel, cercetătorii de la Imperial College din Londra au analizat scanările cerebrale a 60 de persoane care au participat la două studii în care li s-a administrat psilocibină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...