Cum ar putea să scadă cazurile de COVID-19 în România

Coronavirus
EXCLUSIV
Profesorul Alexandru Rafila spune că România se află printre primele poziții din Uniunea Europeană la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre ce anume ar putea determina scăderea cazurilor de COVID-19.

”La sfârșitul stării de urgență, eram într-o situație de confort din punct de vedere al numărului de cazuri noi, aveam în jur de 150 de cazuri noi pe zi, deci foarte puțin, în momentul de față se pare că cifrele s-au multiplicat cu 10 și chiar dacă se pare că situația este stabilizată, avem această medie de circa 1200 de cazuri zilnic, eu observ că România continuă să fie pe unul dintre primele locuri din UE, avem un număr important de cazuri la ATI și de decese și toate repornirile de activități vor influența, cu siguranță, numărul de cazuri noi. Important este ca această influență să nu fie mare și să convingem oamenii că măsurile de protecție individuală sunt răspunsul la creșterea cazurilor. Ei sunt singuri care pot influența trendul și modul în care se comportă în comunitate și acasă”, consideră profesorul Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel