Cum am scăpa de COVID-19. Streinu-Cercel: Dacă noi nu ne protejăm

Spălarea mâinilor
Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit despre soluția ce ar pune capăt pandemiei de COVID-19.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", a discutat despre posibila soluție care ar putea pune capăt pandemiei COVID-19.

”Salvarea suntem noi! Dacă noi nu ne protejăm, să ştiţi că nu o poate face nimeni. Dacă înţelegem că trebuie să o mai rărim cu vizitele, că trebuie să stăm la o anumită distanţă... Dacă ne aducem aminte că virusul se deplasează cu o viteză de 7,3 m pe secundă şi că stă în aerosoli la o înălţime de circa 1 metru - 1 metru şi jumătate mai mult de 30 de minute... vă daţi seama că orice persoană care a strănutat în zona respectivă şi a avut virusul reprezintă o sursă de contaminare a celor din jur.

Atâta timp cât noi păstrăm masca pe figură, acoperind şi nasul şi gură, ne spălăm şi pe mâini şi pe faţă, acestea sunt reguli cât se poate de simple şi nu ar putea înlocui ce ar putea să facă o politică de sănătate publică. Igiena personală este cea care va face diferenţa”.

Întreaga declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel