Cum alegi ce vaccin COVID-19 îți faci. Andrei Baciu: „Poți să alegi orice îți dorești”
18 mai 2021, 21:01

Andrei Baciu. Foto: Facebook
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr Andrei Baciu a explicat care sunt cele două moduri prin care românii pot să aleagă ce vaccin COVID-19 doresc să își facă.

„Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești. Mare parte din maratoanele de vaccinare sau evenimentele drive-thru au fost organizate cu vaccinuri produse de BioNTech - Pfizer pentru că aceasta a fost solicitarea. Însă pentru cei care își doresc un alt tip de vaccin se poate identifica un centru cu un alt tip de vaccin prin două modalități importante: primul ar fi acela al platformei.

Dacă intrăm pe platforma de programare vaccinare-covid.gov.ro acolo fiecare centru de vaccinare când mergi cu săgeata pe centrul de vaccinare îți afișează tipul de vaccin disponibil în respectivul centru.

Pentru cei care nu se pricep să acceseze platforma electronică, o pot face prin call-center și acolo pot afla toate informațiile despre centre de vaccinare din apropiere din oricare localitate și inclusiv tipul de vaccin care este folosit în fiecare centru în parte”, a explicat Andrei Baciu, la Antena3. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai vorbit și despre găsirea unor soluții de accesibilizare a vaccinării pentru ca oamenii să fie mai ușor motivați să se vaccineze. Oficialul a menționat faptul că vaccinarea fără programare este una dintre metodele care a adus mai mulți romîni în centrele de vaccinare. 

„În teorie există o curbă a adoptării unui produs nou. Dacă în prima parte sunt cei care își doresc să adopte un produs nou, fie și această abordare terapeutică, vaccinarea, acum vine categoria celor pragmatici care își doresc să o facă însă au nevoie de o abordare mai accesibilă. Acum ne concentrăm să mergem complementar cu centrele de vaccinare pe care le avem în momentul de față mai aproape de oameni. Să facem vaccinarea accesibilă. 

În ultima săptămână, 66% dintre cei care s-au vaccinat au făcut-o fără programare. (...) Vedem că acestea sunt soluțiile care funcționează pentru oamenii care au o viață aglomerată. Astfel de soluții funcționează și atunci complementar o să venim cu astfel de mecanisme către oameni”, a mai spus Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?