Cum alegi alimentele pentru micul dejun. Recomandări dr Laura Ene

Micul dejun ar fi bine să îndeplinească câteva condiții: să ofere sațietate și energie.

Medicul Laura Ene ne recomandă să alegem cu grijă alimentele pe care le consumăm dimineața, la micul dejun. 

”Ca să își facă bine datoria, în acord cu nevoile organismului tău, ar fi recomandat ca micul dejun să îndeplinească două condiții: să-ți ofere sațietate și să te alimenteze cu energie pentru un început de zi și de săptămână în forță. Îți ofer o sugestie plină de culoare, de savoare și de nutrienți de cea mai bună calitate. Tu ce planuri ai pentru primul mic dejun al săptămânii?”, notează dr Laura Ene pe Facebook.

VEZI și: Mic dejun: 3 alimente care îți mențin creierul tânăr, potrivit dieteticienilor

După cum notează Clinica Cleveland, studiile au arătat că mâncatul în primele ore după trezire poate crește nivelul de energie, poate fi benefic pentru inimă și chiar poate reduce riscul de diabet. În plus, un mic dejun nutritiv poate îmbunătăți funcția cognitivă prin stimularea memoriei și a concentrării, conform WebMD.

Iată trei obiceiuri alimentare sănătoase pentru micul dejun, care vor îmbunătăți funcția creierului:

* semințele de in - Rachel Fine, un dietetician înregistrat și proprietarul To The Pointe Nutrition, spune că adăugarea de semințe de in este un obicei grozav de luat la micul dejun pentru funcționarea creierului. „Inul conține un procent mare de acizi grași omega-3 (ALA) per porție. Acizii grași ALA se transformă în organism în EPA și DHA, care sunt doi omega-3 importanți special pentru sănătatea creierului”, spune Fine.

* nuci - adăugarea de nuci la masa de dimineață este, de asemenea, o opțiune excelentă, spune Frances Largeman-Roth, expert în nutriție și autoarea cărții Smoothies & Juices: Prevention Healing Kitchen.

* fructe de pădure - afinele, căpșunile și murele, conțin substanțe chimice din plante care ne ajută să ne menținem creierul sănătos, întârzie apariția Parkinson și Alzheimer.

VEZI și: Dr Mihaela Bilic: OUL, alimentul vedetă la micul dejun. Cum îl prepari când ești la dietă

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic spune că oul nu trebuie să lipsească de la micul dejun și, în funcție de ce vrei să faci, adică dacă ești la dietă sau nu, atunci îl poți prepara în diferite moduri. „Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți - are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!”, explică dr Mihaela Bilic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel