Cultura sănătății și sănătatea culturii, cu un cardiolog renumit și un director de teatru

La Librăria Habitus din Sibiu găzduiește mâine, de la ora 18.00, o nouă conferință specială care îi va aduce împreună, într-un dialog despre cultura sănătății și sănătatea culturii, pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și pe reputatul chirurg Victor Costache.

Conferință specială la Librăria Habitus din Sibiu, mâine, de la ora 18.00. Evenimentul la care publicul are acces liber, îi va aduce împreună, într-un dialog despre cultura sănătății și sănătatea culturii, pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca" Sibiu și pe reputatul chirurg Victor Costache, autor a numeroase intervenții chirurgicale de excepție, dintre care unele sunt premiere mondiale.

S-a specializat peste hotare, practică în România

Conf. Dr. Victor Costache, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din România, autorul mai multor premiere medicale naționale și internaționale, a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi, în anul 1998. După primul an de rezidenţiat în chirurgie toracică, a plecat în Franţa la Spitalul Universitar din Toulouse, pentru a face rezidenţiatul în chirurgie cardiovasculară.

În 2008, după șapte ani de stagii de specialitate în centrele din Toulouse şi Grenoble, a reuşit la examenul francez de medic specialist chirurgie cardiovasculară şi toracică. Între 2008 şi 2009, dr. Costache a practicat chirurgia cardiacă la Institutul Inimii din Quebec, Canada, unde s-a specializat în chirurgia cardiacă minim-invazivă şi TAVI. La Sibiu, dr. Costache a realizat primele intervenţii pe cord deschis din regiune, realizând cu succes şi prima implantare de valvă sutureless din România.

În prezent, dr. Costache este Director Medical și Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică la Spitalul European Polisano. Este Conferențiar Universitar și coordonator doctoranzi la Facultatea de Medicină „Victor Papilian", din cadrul Universității „Lucian Blaga" Sibiu.

Este președinte al Societății Române de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter și coordonator al proiectului „NextCARDIO - Cercetare de nouă generație prin asistență computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare", proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, la Sibiu.

Dr. Victor Costache este coordonatorul proiectului școlii de vară „Saving Hearts"- prima școală de vară internațională, organizată în România în domeniul chirurgiei cardiovasculare, endovasculare și intervenționale.

Intervenții de excepție, unele premiere mondiale

În cariera de chirurg este autorul mai multor premiere în domeniul chirurgiei endovasculare:

- Primul anevrism de aortă abdominal rupt tratat Endovascular din România.

- Primul anevrism toracic rupt tratat Endovascular din România.

- Prima protezare mitrală endoscopică cu tehnologie RAM din lume.

- Record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortică tratat endovascular.

Conferințele speciale sunt organizate de TNRS și FITS, în parteneriat cu Librăria Habitus și Departamentul de Artă Teatrală al ULB Sibiu. Informații pe larg despre evenimentele și spectacolele TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al teatrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel