CT și RMN de ultimă generație la Spitalul Județean Alexandria

RMN          FOTO: Facebook Dănuț Cristescu
Un computer tomograf şi un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică au ajusn la Spitalul Județean Alexandria, în urma unui proiect finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

CT, RMN. Centrul de imagistică medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Alexandria a devenit funcţional după ce unitatea a fost dotată cu un computer tomograf şi un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, achiziţionate în cadrul unui proiect naţional al Ministerului Sănătăţii, finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În dotarea SJU din Alexandria au intrat două aparate noi pentru investigaţii imagistice, un CT Neusoft 16 slice şi un RMN Tesla de ultimă generaţie, de care vor beneficia pacienţii internaţi. Achiziţionarea, furnizarea şi punerea în funcţiune a celor două echipamente a intrat în sarcina Ministerului Sănătăţii, iar Consiliul Judeţean Teleorman a asigurat finanţarea lucrărilor pentru amenajarea spaţiilor aferente.

Valoarea echipamentelor depăşeşte 4 milioane de lei, iar investiţia pentru amenajarea spaţiului necesar amplasării aparaturii medicale se ridică la circa 420.000 lei, potrivit preşedintelui CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu. "RMN-ul şi CT-ul sunt două echipamente extrem de importante pentru că (...) putem vorbi de un centru de imagistică la Spitalul Judeţean, un centru care le va permite cetăţenilor să se adreseze spitalului, să beneficieze de cele două aparate şi să nu mai fie nevoiţi să meargă la spitalele din Bucureşti şi din judeţele învecinate care aveau astfel de echipamente", a declarat joi, la Alexandria, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale Adrian Gâdea, potrivit Agerpres.

Până să devină funcţionale echipamentele Spitalului Judeţean, pacienţii internaţi puteau efectua astfel de investigaţii la o clinică privată cu care unitatea sanitară are încheiat un contract de servicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel