Creșterea capacității de TESTARE COVID. Andreea Moldovan, secretar de stat în MS: testăm mai puțin decât ar fi cazul
27 ian, 16:28
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a declarat miercuri, 27 ianuarie, că e necesară creșterea capacității de testare COVID.

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a intrat în echipa ministrul Vlad Voiculescu ”cu dorința de a ajuta cât mai mult ca această pandemie să fie cât mai repede înfrântă și să putem să revenim cu toții cât mai repede la viața normală pe care ne-o dorim”.

”Am realizat cu toții că testăm poate mai puțin decât ar fi cazul, dar cu siguranță raportăm mai puțin decât e cazul în ceea ce privește testele pe care le avem pozitive. Un focus principal acum este pe creșterea capacității de testare. Având un număr mai mare de teste făcute, cu siguranță vom putea să recurgem mai ușor la indicii de evaluare a activității epidemiologice în țară, a circulației virusului și a impactului pe care virusul îl are asupra populației, astfel încât știind foarte bine pe ce teren stăm vom putea și să interpretăm mai bine ceea ce se întâmplă în țară”, a afirmat secretarul de stat Andreea Moldovan.


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri