Cresc cazurile de tulpina britanică COVID. Studiu OK Medical în marile orașe

Infecția COVID
Compania OK Medical a realizat un studiu printre pacienții COVID pentru a vedea câți au tulpină britanică. Cercetarea s-a făcut în marile orașe din România.

Reprezentanții companiei OK Medical au derulat, între 15 și 22 februarie, un studiu cu unul dintre laboratoarele partenere, Genetic Lab, printre pacienții confirmați pozitivi cu COVID pentru a vedea câți au tulpina britanică. Cercetarea s-a realizat în marile orașe din țară și s-a observat că 62% dintre cei depistați pozitivi cu coronavirus au tulpina britanică.

”62% dintre pacienții depistați pozitiv SARS CoV-2 au fost identificați purtători ai variantei mutante B.1.1.7, cunoscută ca varianta UK, trendul fiind unul crescător cu transmitere comunitară în localitățile studiate: București, Ploiești, Brașov, Craiova, Constanța, Timișoara, Sibiu, Cluj, Iași, Focșani, Bacău, Galași, Pitești, Suceava”, anunță cei de la OK Medical pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel