Cresc cazurile de COVID în școli. Zeci de elevi și profesori pozitivi

Cum vor funcționa școlile
Aproape 80 de elevi și profesori au fost depistați pozitivi cu infecția COVID în ultimele 24 de ore.

În a cincea zi de școală s-au raportat circa 80 de noi cazuri de îmbolnăviri cu infecția COVID. Ministerul Educației anunță, într-un comunicat, că vineri, 12 februarie, a fost suspendată activitatea a 32 de școli, iar 46 de elevi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. În aceeași situație s-au aflat și 30 de cadre didactice.

În primele patru zile de școală au fost diagnosticați 244 de elevi și 329 de profesori cu COVID. Jumătate dintre cazuri s-au raportat în București, județele Cluj și Arad. În schimb, în opt județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor - Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea. ”Rata de depistare a cazurilor pozitive în școli este mult mult sub rata generală de infectare a populației din României. Dacă vorbim de elevi, cei 244 înseamnă 1 la 10.000 rată de infectare pe 4 zile, rată cumulată de infectare. Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, de acum încolo însă, de săptămâna viitoare, ce va apărea ca plus peste această rată de infectare putem considera, din păcate, că e determinat de școală”, declara joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel