Cremșnit franțuzesc cu cremă de vanilie, rețetă simplă. Cel mai cremos desert pentru toată familia

Cremșnitul franțuzesc cu cremă de vanilie este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu care îți poți surprinde familia. Moale, dar în același timp crocantă, prăjitura este deosebită și delicată.  

Pentru acest desert ai nevoie de:

- 3 foi de aluat pentru cremșnit (poți găsi în comerț gata făcute)

Pentru cremă: 

- 1 litru de lapte

- 6 gălbenușuri

- esență de vanilie

- 8 linguri de amidon

- 200g zahăr pudră

- 100g unt

- 1 fiolă de gelatină

Pentru decor:

- zahăr pudră

- 3 linguri de apă

- 3 linguri de cacao

Mod de preparare:

Înmoaie gelatina într-un bol cu apă rece și amestecă până când aceasta se integrează bine în apă.

Încălzește 750 ml de lapte împreună cu vanilia și untul. Amestecă restul de 250 de mililitri de lapte împreună cu amidonul, care va fi diluat în acest lichid într-un castron. Adaugă apoi gălbenușurile și continuă să amesteci.

Toarnă treptat laptele fierbinte, împreună cu vanilia și untul. Folosește un tel, iar dacă nu te descurci, bagă mixerul în priză la viteză medie. Pune din nou crema la foc mic și amestecă în continuare până când se îngroașă bine de tot. Ia de pe foc crema și adaugă foaia stoarsă de gelatină după ce a fost lăsată în apă.

Încorporează gelatina. Răstoarnă crema într-o tavă și las-o la răcit la frigider preț de câteva ore.

Taie foile de cremșnit franțuzesc în formă pătrată (3 pătrate de dimensiuni identice). Pune fiecare pătrățel pe o foaie de copt. Adaugă deasupra un strat fin de zahăr. Pune apoi foile în cuptorul setat la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Foile de cremșnit trebuie să aibă un aspect auriu după ce le scoți din cuptor și să fie crocante.

Taie 2 din cele 3 aluaturi în 6 părți egale. Peste o foaie pune un strat din crema lăsată la frigider, apoi o parte din aluatul tăiat și fărâmițat la corectarea marginilor. Pune un alt strat de cremă, iar deasupra un strat din aluatul tăiat.

Pentru decor, amestecă zahărul pudră cu 3 linguri de apă până vei avea o cremă groasă. Întinde această cremă peste cremșnit. Amestecă cacaoa într-un castron mai mic împreună cu câteva picături de apă până obții o cremă lichidă. Pune crema într-o pungă cu colțul aerisit și presează apoi crema de cacao trăgând linii paralele peste întreaga prăjitură. Pune prăjiturile la rece din nou pentru aproximativ o oră, scrie fanatik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel