Creatina, esențială pentru cariera sportivilor profesioniști
14 mai 2023, 20:58

Creatina, esențială pentru cariera sportivilor profesioniști. Foto: Freepick @prostooleh
Creatina este o substanță prezentă în organism, care este foarte utilă pentru sportivii profesioniști.

Creatina provine atât din alimentație, cât și din organism, deoarece acesta din urmă o poate  sintetiză singur pentru a suplimenta aportul de alimente. Rolul său principal este de a produce energie utilizabilă în timpul exercițiilor intense.

Așadar, câteva lucruri importante de știut despre creatină.

1. Un nivel ridicat de creatină îmbunătățește performanța fizică. Cu un nivel ridicat de creatină în corpul tău vei avea performanțe mai bune la antrenamente și competiții. Pentru aceasta, este esențial să optezi pentru un supliment precum creatina. Acesta este un produs foarte interesant pentru a sprijini organismul în producerea sa de energie.

Învinge ușor insomnia. Exerciții care te ajută să adormi

Obiectivul este să permiți corpului tău să stocheze cât mai multă energie, deoarece exerciții precum culturismul și fotbalul necesită mai multă energie. Cu toate acestea, trebuie să știi că administrarea de creatină are și efecte secundare.

2. Crește masa musculară  la tineri. Potrivit numeroaselor cercetări, tinerii cu  vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și care iau, în mod regulat, creatină își pot crește creșterea musculară, mai ales dacă însoțesc acest aport regulat cu exerciții fizice. Acest lucru îndeplinește perfect obiectivele sportivilor care doresc să câștige câteva kilograme. Pe de altă parte, acest lucru nu aduce beneficii profesioniștilor care doresc să slăbească.

Activitatea fizică în sarcină. Ce să știi despre primul trimestru. Andreea Arsine, mesaj pentru mame: E o perioadă foarte delicată, schimbările sunt foarte multe. Nu mâncăm pentru doi!

3. Pe lângă creșterea creșterii musculare, administrarea de creatină poate provoca deshidratare. Din acest motiv, specialiștii recomandă să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. Acest lucru îți va permite să faci față mai bine deshidratării.

Care este doza ideală de creatină pentru a profita la maximum de produs?

Tocmai ai achiziționat un supliment pentru a-ți îmbunătăți nivelul de creatină din organism. Întrebarea este: câtă creatină ar trebui să iei pentru a beneficia la maximum de produs?. Specialiștii recomandă de la 2 până la 3 grame de creatină pe zi, după antrenamente. De asemenea, poți lua suplimentul dimineața, în timpul micului dejun.

În primul rând, trebuie să știi că jumătate din creatina din organism provine din alimente bogate în proteine: carne roșie; fructe de mare; lapte.

În ceea ce privește cealaltă jumătate de creatină, aceasta este produsă de organism în diferite organ: ficat, pancreas, rinichi.

Adaugă aceste alimente în dietă pentru a susține sistemul imunitar

Potrivit studiilor, organismul rezervă aproximativ 95% din substanță pentru mușchii scheletici, în timp ce restul de 5% este rezervat pentru inimă, creier și alte țesuturi ale corpului.

Odată ce energia stocată este epuizată în timpul exercițiilor, devii mai puțin eficient. De aici este important să adaugi un supliment în dieta ta.

Creatina este esențială pentru cariera sportivilor profesioniști. Îi ajută să-și îmbunătățească performanța fizică în timpul antrenamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?