Crampe musculare, alimente care pot ajuta

Mușchi
Crampele musculare se produc atunci când mușchii se tensionează și nu se mai pot relaxa. Sunt dureroase și, de obicei, le puteți trata singur. Pe lângă medicamentele dedicate, există și alimente care vă pot ajuta să peveniți apariția crampelor musculare.

Crampele musculare se produc atunci când mușchii se tensionează și nu se mai pot relaxa, cauzele comune fiind exercițiile, deshidratarea și menstruația. O modalitate de a vă calma crampele este să vă întindeți sau să vă masați mușchii și să mâncați anumite alimente care conțin nutrienți cheie: potasiu, sodiu, calciu și magneziu. Aceștia sunt numiți electroliți și îi puteți găsi în următoarele alimente:

Bananele

Probabil știți că bananele sunt o sursă bună de potasiu. Dar ele vă vor da și magneziu și calciu. Acestea sunt trei din cei patru nutrienți cheie de care aveți nevoie ca să ușurați crampele musculare. Nu e de mirare că bananele sunt o alegere populară și rapidă pentru ameliorarea crampelor.

Cartofii dulci

La fel ca banane, cartofii dulci conțin potasiu, calciu și magneziu. Cartofii dulci câștigă, însă, deoarece au de aproximativ șase ori mai mult calciu decât bananele. Și nu sunt doar cartofi dulci, și cartofii obișnuiți și chiar dovlecii sunt surse bune pentru cele trei substanțe nutritive. În plus, cartofii și dovlecii au în mod natural multă apă, astfel încât să vă ajute și să vă mențineți hidratat.

Avocado, depozitul de potasiu

În pulpa sa verde cremoasă, avocado are aproximativ 975 miligrame de potasiu, de două ori mai mult decât un cartof dulce sau o banană. Potasiul este important pentru că vă menține inima sănătoasă și să oferă suportul necesar ca să depuneți efort. Deci, întindeți pe felia de pâine un avocado făcut cremă, sau tăiați cubulețe din el și puneți-l în salată, pentru că ține crampele musculare departe. Atenție, însă, avocado are o mulțime de grăsimi și calorii, deci nu dați exagerați.

Pepenii sunt pachetul total

Aceste fructe au din toate: depozit de potasiu, o cantitate bună de magneziu și calciu, puțin sodiu și multă apă. Sodiul și apa sunt esențiale deoarece, în timp ce faci un exercițiu fizic, corpul tău elimină sodiul prin transpirație. Dacă pierdeți prea multă apă, veți fi deshidratat și se pot produce crampe musculare. Consumul unei cani de cublețe de pepene după un antrenament poate ajuta.

Fasolea și lintea

Legumele precum fasolea și lintea sunt pline cu magneziu. O ceașcă de linte gătită are aproximativ 71 miligrame de magneziu, iar o ceașcă de fasole neagră gătită aproape dublu, adică 120 de miligrame. În plus, sunt bogate în fibre, iar studiile arată că alimentele bogate în fibre pot ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, precum și la controlul nivelului de zahăr din sânge și la scăderea nivelului de colesterol LDL „rău".

Pepene verde pentru hidratare

Pepenele verde e aproximativ 90% apă, deci atunci când aveți nevoie de alimente care hidratează, o ceașcă de de penepen tăiat cuburi e perfect. Dacă este un pepene galben, este de asemenea bogat în potasiu.

Lapte

Este o sursă naturală de electroliți precum calciu, potasiu și sodiu. Este bun pentru hidratare. Și este plin cu proteine, care ajută la repararea țesutului muscular după antrenamente. Așa că e bun contra crampelor musculare.

Zeama de la murături

Unii sportivi beau zeama de la murături ca o modalitate rapidă de a opri crampele musculare. Ei cred că este eficient datorită conținutului ridicat de apă și sodiu. Dar s-ar putea să nu fie adevărat. Atenție,însă, conține foarte multă sare.

Vegetale cu pante de culoare verde închis

Fruzele verde închis sunt bogate în calciu și magneziu. Deci, adăugarea de spanac sau broccoli în farfurie poate ajuta la prevenirea crampelor musculare. Consumul de legume cu frunze poate ajuta, de asemenea, la crampele date de menstruație, deoarece studiile arată că alimentele bogate în calciu pot ajuta la ameliorarea durerii din perioade.

Sucul de portocale

O cană de suc de portocale este răcoritoare și are o cantitate mare de apă bună pentru hidratare. Este, de asemenea, bogată în potasiu - cu aproape 500 de miligrame pe cană. Sucul de portocale are 27 miligrame de calciu și magneziu, notează WebMd.com.

Nuci și semințe

Ca fasolea și lintea, nucile și semințele sunt o sursă excelentă de magneziu. De exemplu, 30 de grame de semințe de floarea-soarelui prăjită conțin aproximativ 37 miligrame de magneziu. Iar 30 de grame de migdale prăjite și sărate, dublu. Multe tipuri de nuci și semințe au calciu și magneziu, de asemenea.

Somon pentru circulație

Uneori crampele musculare sunt rezultatul fluxului sanguin scăzut. Consumul de pește uleios ca somonul poate ajuta la îmbunătățirea acestuia. În plus, o porție de 100 de grame de somon gătit are aproximativ 326 miligrame de potasiu și 52 miligrame de sodiu, care și ele combat crampele musculare. Nu sunteți fan al somonului? Ați putea încerca păstrăv sau sardine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel