Cozonac de Paști. Ingredientul SECRET care-l va face mereu PUFOS

Cozonac de Paști
Care sunt secretele cozonacului pufos și delicios.

Am intrat în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, așa că gospodinele se pregătesc cu bucate alese pentru o masă bogată în familie. Din meniul de Paște nu are voie să lipsească cozonacul. 

La mare căutare acum sunt rețetele cozonacului pufos și delicios, așa că îți prezentăm unul dintre trucurile gospodinelor.

Cozonac PUFOS de Paște, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul CHEIE ca să-ți iasă perfect

Ce trebuie să pui în aluatul de cozonac ca să iasă pufos

 

Aluatul de cozonac este greu de obținut, dar dacă respecți câțiva pași, o să iasă perfect. Mai mult, există un secret care face minuni. 

1. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Te întrebi de ce nu îți crește aluatul de cozonac? Află că este posibil să fi adăugat ingredientele reci, direct de la frigider.

Așa că, de acum, înainte de a te apuca de treabă, lasă ingredientele să ajungă la temperatura camerei.

2. Cerne suficientă făină

O altă regulă foarte importantă se referă la faptul că făina trebuie să fie bine uscată, să se cearnă circa trei zile la rând și să fie ținută la cald înainte de prepararea aluatului. Pare complicat, dar rezultatele sunt uimitoare.

3. Frământă aluatul suficient

Aluatul trebuie frământat de trei ori, cu pauze de câte o jumătate de oră.

Prima frământare trebuie să dureze circa 40 de minute, în timp ce următoarele între 5-10 minute. În final, acesta nu trebuie să fie lipicios, ci trebuie să se desprindă de mână.

4. Ține aluatul într-un loc călduros

După ce ai terminat de frământat aluatul, așează-l într-un loc cald, altfel acesta va crește greu. Poți să-l bagi la cuptor la o temperatură de 40 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Ulterior, opreşte cuptorul și mai lasă aluatul 15 minute în interior.

5. Coace aluatul la o temperatură medie

Un alt sfat este să coci cozonacul la o temperatură medie. Nici prea mică, nici prea mare. În primele 10 minute, cuptorul electric se setează la o temperatură de 160 de grade Celsius, iar apoi, în următoarele 50 de minute, se dă la 180 de grade.

Fii atent, dacă vrei un cozonac pufos, nu ține cozonacul la copt mai mult de 60 de minute, fiindcă se va usca, potrivit impact.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel