Acesta este semnul cancerului...
Am intrat în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, așa că gospodinele se pregătesc cu bucate alese pentru o masă bogată în familie. Din meniul de Paște nu are voie să lipsească cozonacul.
La mare căutare acum sunt rețetele cozonacului pufos și delicios, așa că îți prezentăm unul dintre trucurile gospodinelor.
Cozonac PUFOS de Paște, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul CHEIE ca să-ți iasă perfect
Aluatul de cozonac este greu de obținut, dar dacă respecți câțiva pași, o să iasă perfect. Mai mult, există un secret care face minuni.
1. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei
Te întrebi de ce nu îți crește aluatul de cozonac? Află că este posibil să fi adăugat ingredientele reci, direct de la frigider.
Așa că, de acum, înainte de a te apuca de treabă, lasă ingredientele să ajungă la temperatura camerei.
2. Cerne suficientă făină
O altă regulă foarte importantă se referă la faptul că făina trebuie să fie bine uscată, să se cearnă circa trei zile la rând și să fie ținută la cald înainte de prepararea aluatului. Pare complicat, dar rezultatele sunt uimitoare.
3. Frământă aluatul suficient
Aluatul trebuie frământat de trei ori, cu pauze de câte o jumătate de oră.
Prima frământare trebuie să dureze circa 40 de minute, în timp ce următoarele între 5-10 minute. În final, acesta nu trebuie să fie lipicios, ci trebuie să se desprindă de mână.
4. Ține aluatul într-un loc călduros
După ce ai terminat de frământat aluatul, așează-l într-un loc cald, altfel acesta va crește greu. Poți să-l bagi la cuptor la o temperatură de 40 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Ulterior, opreşte cuptorul și mai lasă aluatul 15 minute în interior.
5. Coace aluatul la o temperatură medie
Un alt sfat este să coci cozonacul la o temperatură medie. Nici prea mică, nici prea mare. În primele 10 minute, cuptorul electric se setează la o temperatură de 160 de grade Celsius, iar apoi, în următoarele 50 de minute, se dă la 180 de grade.
Fii atent, dacă vrei un cozonac pufos, nu ține cozonacul la copt mai mult de 60 de minute, fiindcă se va usca, potrivit impact.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...