COVID, UE: SUA și 5 state din Uniunea Europeană, scoase de pe lista țărilor sigure pentru călătorii

Călătorie
SUA și cinci state europene au fost scoase de Uniunea Europeană din lista țărilor sigure pentru călătorii.

Guvernele Uniunii Europene au convenit luni să înlăture SUA şi alte cinci state de pe lista UE a ţărilor sigure pentru călătorii, ceea ce înseamnă că vizitatorii din aceste ţări probabil se confrunta cu restricţii mai aspre, precum teste şi perioade de carantină. Kosovo, Israel, Muntenegru, Liban şi Macedonia de Nord au fost şi ele scoase de pe lista ţărilor sigure pentru călătorii.

Lista este menită să unifice regulile de călătorie în blocul comunitar, deşi nu este obligatorie pentru statele individuale ale UE, care sunt libere să-şi stabilească propriile politici la frontiere, potrivit Agerpres.

Până astăzi, 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 pacienți au fost declarați vindecați. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia.

BILANȚ COVID 30 august: În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 66 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 34.539 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 29.08.2021 (10:00) – 30.08.2021 (10:00) au fost raportate, de către INSP, 11 decese (4 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vaslui și Municipiul București. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel