COVID: Pfizer a cerut autorizarea în SUA a vaccinului pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani

Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Compania farmaceutică americană Pfizer a anunțat joi că a depus oficial o cerere la Agenția pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration - FDA) din Statele Unite prin care solicită undă verde pentru vaccinul său anti-COVID dezvoltat în colaborare cu BioNTech pentru administrare la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Compania farmaceutică americană Pfizer, care a explicat pe Twitter că a formulat o cerere pentru o autorizație de utilizare de urgență, a transmis deja FDA la sfârșitul lunii septembrie rezultatele studiilor clinice pentru vaccinul său la copiii din această grupă de vârstă.

FDA a avertizat că odată cererea Pfizer formulată, procesul ar putea dura încă "câteva săptămâni" până când primele inoculări vor putea fi efectiv realizate.

Agenția a declarat săptămâna trecută că a programat o ședință a comitetului său consultativ pentru a studia aceste date pe 26 octombrie. Acesta din urmă va trebui să își prezinte recomandarea înainte ca autorizația să fie acordată oficial.

Pfizer/BioNTech a efectuat studii clinice pe mai mult de 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Companiile au raportat că vaccinul a fost bine tolerat la acești copii și a declanșat un răspuns imun "robust", "comparabil" cu cel observat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Doza a fost ajustată la 10 micrograme per injecție, comparativ cu 30 de micrograme pentru grupurile cu vârste mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel