COVID: Majoritatea persoanelor vaccinate și infectate în Germania au primit serul Johnson & Johnson. Experții cer rapel cu Pfizer sau Moderna
07 oct, 19:09

Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat joi administrarea unei doze de rapel cu un vaccin ARN mesager – Pfizer sau Moderna - persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu serul în doză unică Johnson & Johnson, din cauza eficacității mai reduse a acestuia din urmă în fața variantei Delta a coronavirusului, relatează dw.com.

În Germania rata de infectare cu COVID-19 este mult mai mare la persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson decât la cele cu Pfizer sau Moderna, au remarcat experții sanitari din Comitetul consultativ pentru vaccinare (STIKO).

Constatând astfel o eficacitate mai redusă a acestui vaccin în fața variantei Delta a coronavirusului dominantă în prezent, STIKO a recomandat ca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson să primească la cel puțin patru săptămâni după administrarea acestui ser și o doză dintr-un vaccin ARNmesager, respectiv Pfizer sau Moderna, notează dw.com. 

STIKO a recomandat de asemenea administrarea unei doze de consolidare persoanelor cu vârste de peste 70 de ani, indiferent de tipul de vaccin primit anterior, notând faptul că eficacitatea vaccinului scade odată cu trecerea timpului.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri