COVID: Eficacitate de 90,7% a vaccinului Pfizer/BioNTech COVID-19 într-un studiu clinic efectuat pe copii

Vaccin        Foto: Pixabay
Vaccinul COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a anunțat vineri producătorul american.

Companiile au anunțat rezultatele pozitive ale liniei inițiale din studiul pivot din 20 septembrie 2021. În cadrul studiului, care a inclus 2.268 de participanți cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, vaccinul a demonstrat un profil de siguranță favorabil și a obținut răspunsuri robuste de anticorpi neutralizanți folosind o adminnistrare de două doze, cu regim de 10 μg per doză. 

Aceste rezultate - primele dintr-un studiu pivot al oricărui vaccin COVID-19 din această grupă de vârstă - au fost comparabile cu cele înregistrate într-un studiu anterior Pfizer-BioNTech la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care au fost imunizate cu doze de 30 μg.

Doza de 10 μg a fost selectată cu atenție ca doză preferată pentru siguranță, tolerabilitate și imunogenitate la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, arată Pfizer într-un comunicat.

Șaisprezece copii participanți la studiul pentru Vaccinul COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, care au primit un placebo au contractat COVID-19, comparativ cu 3 care au fost vaccinați, a indicat Pfizer în documentele transmise Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite.

Deoarece de două ori mai mulți copii din cei 2.268 de participanți la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, acest lucru echivalează cu o eficacitate de peste 90%.

Consilierii FDA urmează să se întâlnească marți pentru a-și exprima votul referitor la recomandarea de către agenție a vaccinului pentru grupa respectivă de vârstă.

Este de așteptat ca în următoarele săptămâni să urmeze o depunere formală pentru a solicita autorizația de utilizare de urgență (EUA) a vaccinului COVID-19 al companiilor la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și sub 12 ani. Sunt, de asemenea, planificate trimiterile către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și alte autorități de reglementare.

Imunogenitatea topline și datele de siguranță pentru celelalte două cohorte de vârstă din studiu - copii cu vârsta cuprinsă între 2 și <5 ani și copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și <2 ani - sunt așteptate imediat după al patrulea trimestru al acestui an, anunța compania. 

Pfizer și BioNTech intenționează să trimită date din studiul complet de fază 3 pentru publicarea științifică peer-review. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel