COVID: Drepturile parentale ale unui tată nevaccinat, suspendate temporar în Quebec. Nu-și poate vedea copilul în vârstă de 12 ani

Tatăl nu poate să-și vadă băiatul dacă nu se vaccinează. Foto: Tima Miroshnichenko, de la Pexels
Un tribunal din provincia canadiană Quebec a suspendat temporar drepturile parentale ale unui tată nevaccinat împotriva COVID-19 și care „se opune măsurilor sanitare”. Până în februarie, bărbatul nu-și poate vedea copilul în vârstă de 12 ani dacă nu se vaccinează.

Decizia de suspendare temporară a drepturilor parentale, dată de tribunalul din provincia Quebec în 23 decembrie 2021 și dezvăluită de cotidianul local Le Devoir și de jurnaliștii de la AFP, explică faptul că nu este „în interesul copilului să aibă contacte cu tatăl său dacă acesta nu este vaccinat și se opune măsurilor sanitare în contextul epidemiologic actual".

Tatăl copilului a cerut inițial prelungirea pe durata sărbătorilor de sfârșit de an a dreptului său de tutelă. Judecătorul i-a suspendat în cele din urmă toate drepturile parentale până în luna februarie, cu excepția situației în care rezidentul canadian decide să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Nu-și protejează copilul, n-are voie să-l vadă

Judecătorul a precizat că unele dintre mesajele publicate de bărbat pe rețelele de socializare „dezvăluie că el pare să se opună vaccinurilor și măsurilor sanitare”.

După părerea acestui tată, protejarea copilului împotriva noului coronavirus „nu este totală” și „pare chiar să fie redusă în fața variantei Omicron care se răspândește în prezent în Quebec”.

În plus, mama minorului locuiește alături de actualul ei partener de viață și de ceilalți doi copii ai lor, cu vârste de șapte luni și de patru ani, care nu sunt vaccinați, deoarece imunizarea anti-COVID-19 este permisă în Canada începând de la vârsta de cinci ani.

„În aceste circumstanțe, nu este în interesul niciunuia dintre cei trei copii” ca tatăl să îl poată vedea pe minorul de 12 ani „la ora actuală”, a subliniat judecătorul canadian.

Provincia Quebec înregistrează de mai multe săptămâni o creștere importantă a numărului de infectări și de spitalizări din cauza răspândirii fulgerătoare a variantei Omicron.

Marea majoritate (peste 90%) a adulților din Quebec sunt vaccinați împotriva COVID-19. De asemenea, autoritățile din această provincie canadiană francofonă au decis să înăsprească măsurile împotriva persoanelor care refuză vaccinarea și să impună în curând o taxă care îi vizează doar pe rezidenții nevaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel