COVID: Conducerea armatei britanice, în carantină. Ministrul Apărării și șefii Royal Navy, RAF și ai Comandamentului strategic, izolați 10 zile

Covid-19. Foto: Pixabay
Ministrul britanic al apărării și alți câțiva înalți comandanți ai Armatei Britanice au intrat în carantină după ce șeful forțelor armate a fost testat pozitiv pentru COVID-19 săptămâna trecută.

Ministrul apărării Ben Wallace, precum și șefii Royal Navy, RAF și Comandamentului strategic au fost alertați prin aplicația NHS Test and Trace să rămână acasă pentru o perioadă de 10 zile, după ce au intrat în contact strâns cu generalul Nick Carter, a confirmat Ministerul Apărării.

Șeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith, și-a petrecut weekendul în carantină, în așteptarea rezultatului testelor RT PCR, după ce a participat de asemenea la acea reuniune, dar a stat la o distanță mai mare de comandant, notează Daily Telegraph, Evening Standard și BBC. 

La reuniunea cu generalul Nick Carter (62 de ani) la Academia de Apărare din Shrivenham, Oxfordshire, au participat joi ministrul apărării, Ben Wallace, precum și doi adjuncți ai șefului Statului Major, amiralul Tim Fraser, și șeful Statului Major General, generalul Mark Carleton-Smith.

De asemenea au fost prezenți amiralul Tony Radakin (First Sea Lord/Primul lor al mării), mareșalul de aviație Mike Wigston, șeful Statului Major al Forțelor aeriene, și generalul Patrick Sanders, șeful Comandamentului Strategic.

Măsurile de distanțare socială au fost respectate la această reuniune, dar înalții responsabili militari intraseră în contact cu generalul Nick, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus la o zi după reuniune, după ce participase vineri la Festivalul de istorie din Chalke Valley.

În consecință, comandanții armatei britanice își vor exercita funcțiile de la distanță în perioada de carantină.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a specificat:'Șeful Statului Major al Apărării a fost testat pozitiv în urma unui control de rutină. Colegii săi care au fost prezenți la întâlnirea cu el săptămâna trecută, inclusiv ministrul apărării, s-au autoizolat, conform directivelor guvernului”, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel