COVID, AVERTISMENTUL unui medic: „O să explodeze și mai mult cazurile”
30 sep 2020, 23:28

Covid-19, sange
Conf. univ. dr. Voichița Lăzureanu, medic la spitalul Victor Babeș din Timișoara spune că creșterea de astăzi a numărului de persoane cu COVID - 19 e abia începutul. 

„Din păcate, o să explodeze și mai mult cazurile pentru că, deși toată lumea arată cu degetul către oameni că nu au respectat și că nu s-au distanțat, cred că mai important este că nu se testează. În continuare este aceeași politică a struțului care bagă capul în pământ și se face că nu vede”, a spus conf. univ. dr. Voichița Lăzureanu, medic la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Ea a arătat că metodologia de testare este proastă, întrucât să testeaz doar persoanele simptomatice. „Cred că acesta este unul din elementele care determină acest număr mare de pacienți la ATI. (...) Din nefericire, (oamenilor, n.r.) le este frică să sune la salvare sau să anunțe că sunt simptomatici și stau acasă până când simptomatologia este destul de bine exprimată și sunt multe zile care se pierd, timp în care ar putea să ia tratament dacă s-ar testa așa cum ar fi normal, în tot focarul, și s-a testa toate persoanele, și asimptomatice și cele simptomatice”, a mai spus medicul Voichița Lăzureanu, la Antena3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?