COVID are 7 forme ușoare de infecție. Iată cum le recunoști

COVID-19, infecție
Cercetători din Viena au descoperit că forma ușoară a infecției COVID-19 se manifestă prin 7 tipuri de simptome.

Există 7 tipuri ale formei ușoare a infecției COVID-19, susține o echipă de cercetători de la Universitatea Medicală din Viena. Aceștia, coordonați de imunologul Winfried F. Pickl și alergologul Rudolf Valenta, au precizat că urme ale infecției rămân în organism și după 10 săptămâni, iar acest fapt ar ajuta la dezvoltarea unui vaccin.

Cele 7 tipuri identificate de aceștia, clasificate după simptome sunt:

1 – simptome asemănătoare gripei: cu febră, frisoane, oboseală și tuse

2 – simptome comune asemănătoare răcelii: cu rinită, strănut, gât uscat și congestie nazală

3 - dureri articulare și musculare

4 - inflamație oculară și mucoasă

5 - probleme pulmonare cu pneumonie și dificultăți de respirație

6 - probleme gastrointestinale: inclusiv diaree, greață și cefalee

7 - pierderea simțului mirosului și a gustului și a altor simptome.

La aceste concluzii au ajuns după ce au analizat datele a 109 pacienți convalescenți și 98 de persoane sănătoase din grupul de control. ”În ultimul grup am constatat că pierderea mirosului și a gustului afectează în principal persoanele cu un sistem imunitar tânăr, măsurat prin numărul de celule imune - limfocite T - care au emigrat recent din timus”, consideră imunologul Winfried Pickl, într-un comunicat al universității citate.

În ce privește urmele lăsate de virus în organism, cercetătorii le-au găsit în sânge și le-au comparat cu o ”amprentă digitală”: numărul de granulocite (un tip de celule albe/leucocite) este semnificativ mai mic decât în ​​mod normal în grupul COVID-19 și cu cât febra pacientului bolnav de COVID este mai mare în cursul evoluției ușoare a bolii, cu atât nivelurile de anticorpi împotriva virusului sunt mai mari.  

„Descoperirile noastre contribuie la o mai bună înțelegere a bolii și ne ajută la dezvoltarea potențialelor vaccinuri, întrucât acum avem acces la biomarkeri promițători și putem efectua o monitorizare chiar mai bună”, mai precizează cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel