COVID-19 vs. ALERGIE. Simptomul care face DIFERENȚA

COVID-19 vs. Alergie - Foto: Pexels @Engin Akyurt
Care e diferența dintre COVID-19 și alergii. Cum deosebești simptomele.

Primăvara este anotimpul așteptat de toată lumea, pentru că înverzește, în sfârșit, toată natura. Totuși, înflorirea arborilor vine la pachet și cu aspecte mai puțin plăcute: apariția alergiilor.

"Alergiile sezoniere și COVID-19 pot provoca tuse, oboseală și dureri de cap, dar simptomele precum febra și frisoanele sunt mai frecvente la COVID-19.

Utilizați acest grafic pentru a afla mai multe despre asemănările și diferențele dintre alergii și COVID-19.

Dacă aveți simptome, discutați cu medicul dumneavoastră. Este posibil să aveți nevoie de un test COVID-19 pentru a vă confirma diagnosticul", se arată în postarea de Facebook a RO Vaccinare. 

Simptome Alergii

 

- Tuse

- Durere de cap

- Oboseală

- Durere de gât

- Strănut

- Nas înfundat

- Mâncărimea ochilor

Deci, COVID-19 are în plus următoarele simptome: febră sau frisoane, durere a corpului, difucultăți în respirație, pierderea gustului sau mirosului. 

În plus, simptomul pe care alergiile îl au dar COVID-19 nu este mâncărimea ochilor.

 

1. Foto: Face... (covid-19-vs--alergii--cum-faci-diferenta_34767600.jpg)

Foto: Facebook Ro Vaccinare

Cum se manifestă alergia la POLEN

 

Doctorul Rareș Simu, alergolog, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt principalii arbori, ce duc la apariția alergiilor, care sunt simptomele ce trebuie să ne tragă un semnal de alarmă, dar și cum tratăm alergiile.

"Cauzele acestor alergii sunt, în principu, polenurile, care încep să apară în perioada asta: polenurile de arbor și polenurile de graminee. Este un tip de graminee care începe să polenizeze chiar din martie sau aprilie, după care din mai, iunie și până în iulie. Polenul de arbori începe chiar din februarie și ține până în aprilie-mai. Arborii care polenizează din februarie, martie sunt: alunul, arinul, salcia, după care vine polenul de arbori, care polenizează mai târziu: mesteacănul, ulmul, salcâmul, plopul.", a explicat Dr. Rareș Simu, alergolog, pentru Spectacola.

Specialistul a explicat și faptul că există mai multe simptome, care ne pot trage un semnal de alarmă. Acestea se pot manifesta la nivelul ochilor, nasului sau chiar la plămâni, în funcție de gradul ridicat al inflamației.

"Alergiile la polenuri se pot manifesta la nivelul căilor respiratorii, nasului, plămânilor, în principal. Prin contactul cu ceste polenuri, la care există o sensibilizare, adică pacientul are alergie, apare o inflamație a mucoasei respiratorii, la contactul cu acel tip de polen la care pacientul este alergic. Această inflamație dă principalele simptome. De exemplu, la nivelul mucoasei nazale apar secreții, apare strănutul repetitiv, mâncărimea la nivelul nasului, la nivelul cerului gurii sau la nivelul urechilor și apare senzația de înfundare nazală. Pacientul respiră greu pe nas din cauza inflamației mucoase, pentru că aerul nu mai poate intra suficient pe nas. 

Vezi mai multe pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel