COVID-19. Un medicament pentru artrită ar putea reduce riscul de deces

Medicamente  FOTO: pixabay.com
Un medicament pentru poliartrită reumatoidă poate ajuta la tratarea pacienților cu coronavirus grav bolnavi, arată rezultatele preliminare ale unui nou studiu.

Tocilizumab este vândut sub numele de brand RoAcemtra și Actemra.

Potrivit Daily Mail, pacienții care au primit injecții cu acest medicament au fost mai puțin susceptibili să moară decât cei care au primit placebo

Jumătate din cei 129 de pacienți cu coronavirus grav bolnav, incluși în studiu, au primit două injecții de tocilizumab, un medicament utilizat pentru tratarea artritei reumatoide

Cei care au fost înjectați au fost mai puțin susceptibili de a ajunge în stare critică și mai puțin probabil să moară, decât cei care au primit un medicament placebo.

Tocilizumab aparține unei clase de medicamente numite inhibitori de interleucină-6 (IL-6) care ar putea ajuta la atenuarea unei suprareacții periculoase la virus a sistemului imunitarui al organismului, numită furtună de citokine

Aceste așa-numite furtuni apar atunci când organismul nu combate doar virusul, ci atacă și propriile celule și țesuturi.

În cazurile de COVID-19, boala cauzată de virus, furtunile de citokine pot declanșa tulburări respiratorii.

În prezent, tocilizumab nu este aprobat de Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente pentru utilizare la pacienții cu coronavirus.

Pentru studiul realizat de Spitalele publice din Paris (AP-HP), echipa a recrutat 129 de persoane care au prezentat cazuri moderate de până la severe de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel